Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce vrea Dragnea să tranşeze rapid în USL

Ce vrea Dragnea să tranşeze rapid în USL

scris de M.A.
5 afisari

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu „acest USL”.

Ce vrea Dragnea să tranşeze rapid în USL

Ce vrea Dragnea să tranşeze rapid în USL

Întrebat despre iniţiativa legislativă a PNL de modificare a legii administraţiei publice locale astfel ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, precum şi modificarea modului de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene, Dragnea a spus că PSD nu susţine în niciun fel această iniţiativă, care nu s-a discutat în USL, transmite Mediafax.

„Poate să fie o iniţiativă, noi nu o susţinem în niciun fel. O să discutăm în Parlament, din moment ce nu s-a discutat în USL când s-a depus, discutăm în Parlament şi tranşăm în Parlament. Nu putem continua aşa, această ţară nu poate fi guvernată în acest mod. Un grup de parlamentari depune un proiect de modificare a unei legi importante. (…) Aceste lucruri trebuie tranşate foarte rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL şi să urmărim obiectivele stabilite politic în programul USL pe care le-am prezentat în 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu bună credinţă, bine, dacă nu putem, trebuie să hotărâm, să nu păcălim populaţia”, a spus Dragnea.

El a spus că lucrurile trebuie lămurite „într-o discuţie foarte calmă”, care să aibă loc cât mai curând.

Liviu Dragnea a arătat că este vorba de onoare şi nu mai vrea să participe la o mare minciună.

„E vorba de onoare, dacă noi am câştigat pe baza acestei încrederi generate de aceste proiecte şi noi nu le ducem la capăt, avem în continuare o mare problemă. (…) Chiar nu mai merge, după atâtea cicluri electorale în care românii au fost minţiţi, eu nu mai vreau să particip la o mare minciună. Dacă avem putere politică şi onoarea să ducem la capăt ceea ce am hotărât împreună, eu voi fi în continuare acelaşi susţinător şi soldat al USL, dacă nu, nu”, a adăugat Dragnea.

Parlamentarii PNL – 63 de senatori şi deputaţi – propun, într-o iniţiativă de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea şefului Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri.

17 comentarii

urbos 27-09-2013 - 17:32

Trebuie sa fii un mizerabil sa nu realizezi aberatia sistemului de vot intr-un singur tur. Gunoaiele PSD-iste revin pe zince trece la apucaturile anti-democratice dintotdeauna. Pana la urma astia sint pesedistii, frati cu Basescu.

pathfinder 30-09-2013 - 09:17

Frati cu Basescu?!?
USL = Uniunea … Liberala ?!? 😉

urbos 30-09-2013 - 09:23

Labagiule stii sa citesti? P S D.
Si-acu cara-te c-ai vorbit destul.

pathfinder 30-09-2013 - 09:38

Da de ce este nervos scarbosus?
Simti asa cum iti fuge covorul de sub picioare?

PNL-ul (singur) abia va intra in parlament la urmatoarele alegeri.

Nu trebuie sa fii suparat.
De fapt Cacarau v-a facut-o.
Voi doar l-ati urmat ca oile…

urbos 30-09-2013 - 09:51

Vise de labagiu basist, hehehe.
Iar din calitate de basist sa grohai despre ca-ca-rau, e comic. Dar ce sa inteleaga taratura…

urbos 30-09-2013 - 09:53

Si speri sa furati alegeri in continuare, muri-ti-ar familia blestemata-n chinuri.

pathfinder 30-09-2013 - 10:07

Scarbosus, nu te mai oftica atata si fii atent ce predictie fac io: la urmatoarele alegeri PNL ia maxim 10%. Maxim!

Am mai spus-o, dar cu astia bauti tot timpul e mai greu: nu-s membru in nici un partid. Na-m fost si nici n-am sa fiu.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-09-2013 - 18:33

A F A R A cu VOI !

AFARA , INCAPABILILOR ,

AFARA cu VOI , TRADATORILOR !
http://baselandia.files.wordpress.com/2013/09/roberta-anastase-3.jpg?w=645

UnUL 27-09-2013 - 18:40

Bășinel, nu mai urla în halul ăsta că îți crapă vreun vas de sânge în creier și scapă dreakului lumea de tine!

UnUL 27-09-2013 - 18:45

Scuze : Evident, Parpangheluț, nu Bășinel; dar ai început să te comporți ca el.

UnUL 27-09-2013 - 18:48

Oricum, fii și tu mai clar : Cui îi e adresat răcnetul „Afară cu voi!”? Dacă e adresat PeSeDeilor (sau USL-inoșilor în general) pot fi de acord cu tine.

LILI 27-09-2013 - 19:12

CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI VIS A VIS DE ACHIZITIILE PRIN NEGOCIERE CU SI FARA PUBLICARE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO „CONTRAFACUTE” DE MANAGERUL, DOROBANTU VALENTIN SI PUPILA ACESTUIA DIRECTOAREA DE ACHIZITII , POPESCU CARMEN , NU MAI SUNT NICI PENTRU CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, NICI PENTRU CEL AL PRIMULUI MINISTRU SI NICI PENTRU CURTEA DE CONTURI, SUNT DIRECT PENTRU DNA BUCURESTI.
ASA CEVA NU S-A MAI INTALNIT IN ISTORIA CFR CALATORI , JAF LA DRUMUL MARE ?

UnUL 28-09-2013 - 15:01

USL-ul întreg ar trebui „tranșat” și vândut la kilogram.

Pribeagul 28-09-2013 - 15:42

“E vorba de onoare,…”

Corect. Este vorba de onoare, si daca sunteti oameni de onoare va veti duce crucea pina la capat, uniti pina la alegerile prezidentiale. Dupa alegerile prezidentiale aveti posibilitatea de a o lua, onorabil, fiecare pe drumul lui.

salut 28-09-2013 - 15:48

Pai, eu nu pricep. USL-ul a fost conceput ca opozitie la regimul prezidential al lui Basescu. Acum, cand au intrat in cardasie cu regimul dementului pomenit mai sus, care-i sensul pastrarii uniunii? Ca sa nu se dea sansa niciunei opozitii reale la distrugerea Romaniei de catre sceleratul de la Putere si gasca de „coabitati” ?

Pribeagul 28-09-2013 - 16:39

Romanii au vrut sa termine cu regimul Basescu si au dat o mare putere USL. Si urmarea este ca din acest regim a mai ramas doar… Besescu. Nu s-a putut mai mult pentru ca, eu consider, liderii USL nu s-au simtit atit de puternici incit sa invinga si reactia internationala aparuta datorita unei manipu.lari reusite.

Urmare a acestei situatii, se pune intrebarea: vor mai reusi vreodata conducatorii romani sa se simta siguri cu puterea acordata doar de popor. 🙂

Ca… sa-mi dau cu parearea la intrebarea ta: „care-i sensul pastrarii uniunii?”: USL poate sa faca mult, deoarece are o putere mare. Consider c-o sa faca aprope nimic, datorita lipsei de experienta a conducatorilor si a neincrederii in posibilitatile lor. Ca urmare ar fi bine sa faca pe oamenii de onoare si sa faca posibila alegerea lui Antonescu presedinte. In acest fel, daca vor conlucra bine in guvernarea tarii, vor reusi sa mature de pe scena politica toate ramasitele regimului Basescu, ceea ce consider ca este un lucru bun.

Pribeagul 28-09-2013 - 15:47

Cite despre lege, lasati-o dracului cum e, ca ne-ati ametit de tot cu imbirligatura asta cu pretentia de sistem juridic. Pina si oameni inteligenti si cu mare experienta, ma refer la domnii Bitca si Seran, interpretind asa numitele legi, ajung la… vorbe grele.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult