Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce vrea să discute Ponta cu Băsescu la CSAT

Ce vrea să discute Ponta cu Băsescu la CSAT

scris de A.B.
5 afisari

Victor Ponta vrea să aibă o nouă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu privind participarea la Consiliul European luni, la şedinţa CSAT.

ponta si basescu

Foto: revistatango.ro

„Luni avem CSAT, probabil că avem şi depunerea jurământului unui ministru, şi, din punctul meu de vedere, eu doresc să discut cu preşedintele temele aflate pe agenda de lucru. Nu pot să confirm în acest moment dacă şi preşedintele va dori să discutăm sau nu”, a spus Ponta. Preşedintele şi premierul au avut săptămâna trecută o discuţie privind nivelul de reprezentare a României la următorul Consiliu European, dar nu au ajuns la un acord, ambii dorind să participe la reuniunea CE. Marţi, premierul Ponta a declarat că nu a avut inima să-l sune pe preşedintele Traian Băsescu în legătură cu reprezentarea României la Consiliul European, el precizând că întâlnirea cu şeful statului va avea loc totuşi înainte de 25 iunie, când este programată o şedinţă a CSAT.Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeană componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care îi include pe primul-ministru Victor Ponta ca şef al delegaţiei, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene, nu şi pe preşedintele Traian Băsescu, a anunţat anterior premierul Victor Ponta. Guvernul a precizat că lista delegaţiei României la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisă Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene şi Serviciului European de Acţiune Externă. Lista a mai fost transmisă atât tuturor statelor membre UE, cât şi Croaţiei, stat care a semnat Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Preşedinţia a trimis Ministerului Afacerilor Externe, încă de marţi, o listă cu componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, iar în aceasta, ca şef al delegaţiei, era menţionat preşedintele Traian Băsescu, a declarat joi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult