Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce zice Abramburica despre rezultatele dezastru de la BACALAUREAT 2012

Ce zice Abramburica despre rezultatele dezastru de la BACALAUREAT 2012

scris de D.P.
11 afisari

Faptul că rezultatele de la Bacalaureatul 2012 sunt similare cu cele din 2011 reprezintă o dovadă că nu au fost luate toate măsurile pentru remedierea situaţiei de anul trecut, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu

Trebuiau făcute analize complete şi pe acestea trebuiau urmărite cu periodicitate matematică. (…) Aşteptăm toate rezultatele, după care vom porni analize pe toate palierele. Vom cere ca la nivelul fiecărei şcoli să avem măsuri concrete cu termene şi responsabilităţi concrete pentru a rezolva această situaţie„, a precizat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a declarat că doreşte ca la nivelul ministerului să fie pusă în concordanţă materia învăţată de elevi şi modul în care se formulează subiectele la examenele de evaluare. „Vom încerca să vedem, am şi vorbit cu domnul premier, ordonanţa privind modificarea examenului de Bacalaureat promovată de Guvernul Boc se află pe masa Comisiei de învăţământ din Senat. Cred că pentru un asemenea moment de o importanţă mare pentru societate, Senatul merită să-şi încheie vacanţa mai repede sau să organizeze o sesiune extraordinară în aşa fel încât ceea ce gândim noi să putem să punem într-o lege şi să putem sta cu fruntea sus după examenul anului viitor”, a spus ministrul.

Potrivit acesteia, măsurile care vor fi propuse vor fi unele „remediale” şi nu se vor referi numai la clasa a XII-a, ci la întreaga durată a liceului. „Aceste măsuri trebuie să vizeze pregătirea examenului de Bacalaureat începând de la intrarea în liceu”, a spus Andronescu.

BACALAUREAT 2012. Rezultate BAC 2012 – vezi ce notă ai luat

Ea a afirmat că măsurile de modificare a examenului de Bacalaureatul vor fi realizate şi după discuţiile cu partenerii din Opoziţie, întrucât i se pare normal ca prin dialog să se convină asupra unor măsuri necesare care să fie impuse prin lege şi să nu mai fie modificate apoi. Ecaterina Andronescu a menţionat că, până în prezent, doar 30 de judeţe au raportat rezultatele complete, iar „pe medie, rezultatele sunt comparabile cu cele de anul trecut”.

4 comentarii

BULA 08-07-2012 - 15:36

Vor sa reduca turatia la facultati, reducand debitul de „benzina” (candidati). Se incearca smechereste sa se dea putin in miile de facultati care toaca banii statului si scot analfabeti cu diplome si aere in ei. Adevarata lovitura va veni cand se vor reintroduce examenele de admitere (cred ca de prin 2014). Daca subiectele de examen vor fi elaborate la nivel central (ME) si vor fi de dificultate cat de cat serioasa, atunci se va termina cu facultatea facuta de toti idiotii.

Timotei 08-07-2012 - 15:43

HAHAHA, PONTOLOGU ARE OARE BACUL???

Noi detalii uluitoare ies la iveală în cazul studiilor lui Victor Ponta. După ce s-a descoperit că premierul, pe lângă plagierea lucrării de doctorat, a trecut în CV un master în Italia pe care nu l-a făcut, o comisie a Ministerului Învăţământului a decis să analizeze toate diplomele obţinute de Victor Ponta.

S-a descoperit astfel că atât licenţa de la Facultatea de Drept, cât şi diploma de Bacalaureat sunt contrafăcute. În plus, Victor Ponta nu figurează nici măcar ca elev al vreunei şcoli generale sau primare din România. Singura certitudine este faptul că Victor Ponta a făcut grădiniţa, lucru care reiese şi din CV-ul actualizat de premier pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Ciu Huhu 08-07-2012 - 16:06

Ma porc evreiesc cu multe nick-uri ce cauti pe bloguri romanesti?

Liviu 09-07-2012 - 01:36

Aduc in discutie macar o masura prin care fostul guvern a incercat sa regleze cumva sistemul si anume emisiunile de la TVR care erau facute la nivelul tinerilor si erau transmise tocmai pe canalul mass-media preferat de tinerii liceeni. De ce nu au avut niciun efect sau unul minor ?! Deoarece sistemul este gaunos TOCMAI la nivelul perceptiei elevilor care participa in acest sistem. Ei nu sunt parte a sistemului din vointa lor, din faptul ca ei si tutorii lor chiar inteleg necesitatea lui in contextul actual (in care vad ca smecherii cu numai 2 clase mai mult ca trenul o duc muuuuult mai bine decat majoritatea dascalilor pe care au ajusn ei sa-i batjocoreasca oriunde ii prind !), ei percep totul ca pe un fel de rau necesar, o pierdere de timp, o activitate inutila deoarece „atunci cand ajungi in paine oricum faci cu totul si cu totul altceva” !!! Cand vor intelege ca toate informatiile primite, care se cer a fi invatate, reprezinta piesele absolut necesare ale unei maturizari sanatoase, ale formarii unei culturi adevarate si utile in viata, de abia atunci se poate vorbi de masuri de indreptare a „sistemului” … Pana atunci nu exista sustem, nu exista Abramburica, nu exista nimic !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult