Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce zice Crin Antonescu şi Puiu Haşotti despre ex-ministrul Culturii

Ce zice Crin Antonescu şi Puiu Haşotti despre ex-ministrul Culturii

scris de A.H.
2 afisari

Crin Antonescu  a declarat marţi seara că îl consideră pe Mircea Diaconu un om perfect onest şi că va fi alături de acesta în activitatea sa politică.

foto: agerpres.ro

Sunt alături de Mircea Diaconu în calitate de preşedinte pentru că PNL este onorat să aibă în rândurile sale ca membru, ca vicepreşedinte, un om ca Mircea Diaconu. Sunt alături de Mircea Diaconu în calitatea de preşedinte al PNL pentru că îl socotesc un om perfect onest, un om care s-a expus şi se expune tuturor mizeriilor adversarilor politici de joasă speţă„, a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.

El a susţinut că Mircea Diaconu este un om al cărui nume este cunoscut de aproape toţi românii din altă parte decât din politică.
„Pentru o personalitate incontestabilă a culturii şi a artei româneşti, pentru o conştiinţă clară, intimă şi publică aşa cum este Mircea Diaconu probail că acest calvar este mai greu de îndurat. Pentru că poţi să te baţi cu adversarii politici şi domnia sa a ales să o facă. Poţi să te baţi cu ideile lor, cu manevrele lor, cu anumite instituţii, în justiţie, este îngrozitor să te baţi şi nici nu poţi cu calomnia, cu noroiul, cu mizeria, cu desconsiderarea pe care nu au nici un drept nu au să o arunce asupra unui asemenea om cei care o fac”, a spus Antonescu.
Preşedintele PNL a subliniat că va fi alături de fostul ministru al Culturii.
„Mircea Diaconu nu se lasă, noi toţi ceilalţi nu-l lăsăm. Împreună vom continua să facem politică în România aşa cum ne considerăm îndreptăţiţi să o facem, aşa cum a făcut-o Mircea Diaconu la Senat, cât a apucat la minister şi cum o va face înainte în PNL, în Senatul României şi în societatea românească. Mircea Diaconu nu a intrat în politică spre a fi ministru şi nu va pleca pentru că nu mai este ministru. Nu-mi permit pentru că am calitatea oficială de preşedinte al unui partid să comentez o decizie a justiţiei. Le spun numai celor care l-au dorit cu orice preţ înlăturat din această luptă pe un om ca Mircea Diaconu că nu au reuşit”, a afirmat el.

El i-a mulţumit lui Diaconu pentru ceea ce a realizat la Ministerul Culturii. „Îi mulţumesc din suflet lui Mircea, îi mulţumesc maestrului pentru ce a făcut la Ministerul Culturii, pentru optimismul, lumina cu care s-a angajat şi-a intrat într-un Guvern despre care ştia că va fi ţinta tuturor atacurilor şi vedeţi bine că nu doar Mircea Diaconu este ţina atâtor şi atâtor mizerii, îi mulţumesc mai cu seamă pentru forţa pe care o dă tuturor colegilor săi continuând în această luptă”, a spus Antonescu.
Mircea Diaconu a anunţat, marţi, că demisionează din funcţia de ministru al Culturii. În acest context, Antonescu a arătat că PNL îl propune pentru această funcţie pe liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti. Potrivit lui Antonescu, viceliderul grupului senatorial al PNL Mario-Ovidiu Oprea va gestiona activitatea senatorilor liberali până la sfârşitul acestei sesiuni parlamenatre.

Puiu-Hasotti

ziuaconstanta.ro

Senatorul Puiu Haşotti, propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Culturii, s-a declarat onorat, marţi seara, de încrederea acordată de liberali de a prelua acest portofoliu şi a precizat că în timpul mandatului său intenţionează să apeleze la toţi predecesorii, indiferent de culoarea politică a acestora.

Îmi pare foarte rău pentru Mircea Diaconu, pe care îl găsesc o victimă şi aş vrea să spun că această onorantă funcţie este şi rezultatul muncii colegilor mei de la PNL – filiala Constanţa şi le mulţumesc tuturor pentru sprijin. (…) Evident că este o misiune grea (n.r. – funcţia de ministru al Culturii) pe care o am, ştiu ce mă aşteaptă, am şi o anumită experienţă în domeniu. (…) Voi apela la toţi cei care mă pot ajuta, la toţi predecesorii mei, fără deosebire faţă de apartenenţa lor politică”, a precizat liderul senatorilor PNL într-o intervenţie la Antena 3.

Acesta a spus că a avut în cursul zilei de marţi o discuţie cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, căruia i-a mulţumit pentru încredere şi onoare, dar şi cu Mircea Diaconu. ”Am avut o discuţie şi cu el (n.r. – cu Mircea Diaconu) şi primele cuvinte pe care i le-am spus au fost că îl rog să-mi fie alături şi să-mi fie sfătuitor. ‘Cu mare drag’, mi-a răspuns. Am avut şi până acum o colaborare excepţională. Mă voi bizui pe tot ceea ce ştie şi voi solicita şi altora să mă sfătuiască şi sper că voi avea un mandat de succes”, a mai spus Haşotti.

Întrebat dacă funcţia îl face să se teamă, Haşotti a replicat: ”Ar trebui să fiu inconştient dacă nu mi-aş da seama că o funcţie de ministru nu presupune o responsabilitate maximă. (…) Pot să vă spun încă de pe acum că acest domeniu – cultura – nu are culoare politică, (…) înseamnă responsabilitate pentru trecutul şi viitorul acestei naţiuni. Şi nu spun vorbe mari’‘, a conchis senatorul PNL.

4 comentarii

ciufulici 20-06-2012 - 09:04

VANGHELIE la Cultura?

ciufulici 20-06-2012 - 09:42

USL are 2 copiloti, si anume COPY LOT PONTA si apoi COPY LOT PONTA…
Na, ca am copiat si eu gresit!

geek-a-contra 20-06-2012 - 09:50

da, uai, ai mai postat glumitza asta. acu’ ce vrei? aplauze? un banc repetat nu mai este banc, este siciiala….

geek-a-contra 20-06-2012 - 09:52

stai ca m-am prins: tu te plagiezi pe tine insuti….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult