Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce zice Crin Atonescu despre CCR, revizuirea Constituţiei şi alegeri

Ce zice Crin Atonescu despre CCR, revizuirea Constituţiei şi alegeri

scris de Laurentiu Banches
197 Afisari

Crin Antonescu este de părere că CCR (Curtea Constituţională a României) este o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României.

Ce zice Crin Atonescu despre CCR, revizuirea Constituţiei şi alegeri

Fostul preşedinte interimar, Crin Antonescu, a declarat joi seară, la Antena 3, că revizuirea Constituţiei este necesară pentru a „clarifica” atribuţiile preşedintelui, dar şi pentru a remedia ‘lucrurile caraghioase’ prezente în lege şi încurajate de Curtea Constituţională. De altfel, în opinia preşedintelui liberal, CCR este,  „o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României”.

Antonescu este de părere că „Cel mai semnificativ lucru (în proiectul USL de reviziune a Constituţiei -n.r.) este şi o restrângere, dar, în orice caz, o clarificare a puterilor unor demnitari extrem de importanţi – preşedintelui”. Acesta a precizat că pe lista modificărilor se află decizia CCR „care spune că preşedintele poate să respingă o dată un ministru aşa, că vrea el, că are ochii verzi, dar a doua oară nu”, menţionând că USL vrea să spună „foarte clar acolo ce atribuţii are preşedintele, cum şi le exercită.”.

De asemenea, potrivit Agerpres, liderul USL a precizat că, în opinia sa, preşedintele Traian Băsescu nu va respinge nominalizarea de premier pe care o va înainta USL, în situaţia în care Uniunea va câştiga alegerile parlamentare din decembrie. Antonescu a adăugat şi că se aşteaptă ca USL să obţină, la alegerile parlamentare, 55-65% din voturile românilor, care se vor prezenta din punctul acestuia de vedere în jur de 55% la vot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult