Ce zice Ion Iliescu despre "partiduleţul" Noua Republică | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce zice Ion Iliescu despre “partiduleţul” Noua Republică

Ce zice Ion Iliescu despre “partiduleţul” Noua Republică

scris de A.H.
0 afisari

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la o şedinţă a PSD Sector 3, că “se naşte acum un partiduleţ”, Noua Republică, pentru care “vrăjmaşul principal este PSD”, afirmând totodată că sunt lansate “tot felul de diversiuni propagandistice”.

Sunt multiple motive de necazuri şi de nemulţumiri din partea oamenilor. La toate astea se adaugă acum şi o guvernare proastă, care accentuează şi mai mult toate aceste necazuri. Uneori se spune şi Băsescu a avut aşa o formulare, toate guvernele din ultimii 20 de ani de zile au contribuit la tot ceea ce s-a întâmplat, la toată degradarea vieţii economice – fals, e un fals istoric şi un neadevăr. Alţii spun dreapta politică / stânga politică – dreapta înseamnă bunăstare, dezvoltarea capitalului, dezvoltare economică, stânga înseamnă sărăcie pentru că dezvoltă numai mentalitatea de cerşetor“, a spus Ion Iliescu.

El a amintit în context declaraţiile recente ale ministrului de Exerne, Teodor Baconschi. “Aţi văzut la ministrul ăsta de Externe – cei care muncesc şi cei care cerşesc. Este o anumită mentalitate“, a spus el.

Se naşte acum un partiduleţ din ăsta – văd că este de unii prezentat ca marea descoperire – Noua Republică, formaţiune de dreapta şi pentru care vrăjmaşul principal este PSD şi obiectivul lor major să stopeze venirea stângii la putere, că asta ar fi o nenorocire pentru ţară. Sunt tot felul de diversiuni propagandistice pe această temă. Dacă ne uităm la istoria noastră, eu cred că cele mai bune guvernări au fost două, care au fost de stânga“, a conchis fostul şef al statului.

Fostul ministru Sebastian Lăzăroiu a salutat, duminică, apariţia platformei “Noua Republică“, iniţiată de Mihail Neamţu, un apropiat al PDL, considerând-o “cel mai puternic semnal al nevoii de schimbare“. Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat recent că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL “să se poziţioneze pe eşichierul politic ca principal partid de centru dreapta” şi să fie susţinut de “România care lucrează, nu de România care cerşeşte“. El a explicat ulterior, pe blogul său, că formula “România care cerşeşte” era “o metaforă” şi se referea la “o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial“, cetăţenii care se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată. Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus, la RFI, că nu regretă deloc fraza în care a folosit formula “România care cerşeşte“, precizând că s-a referit la “electoratul asistat, care e o victimă de fapt a demagogiei de stânga”, fraza fiind “un elogiu adus efotului inteligent”.

3 comentarii

remi 14-10-2011 - 10:31

Nea nelu are mare dreptate-cele mai bune guvernari ale Romaniei au fost de stinga.PT. ca au si cei mai capabili specialisti.Cei de dreapta au gargaragii buni dar nu si practicieni(specialisti in ceva…).

Like 14-10-2011 - 16:45

Romania are nevoie urgenta de urmatoarele schimbari: desfiintarea presei scrise si vorbite, cu exceptia televiziunii si radioului national; frontierele inchise pentru 50 de ani, toti romanii plecati inainte de 1989 sa fie repatriati cu forta, sa se nationalizeze toate averile, toti fostii membri de partide sa fie bagati in inchisoare fara nici un fel de judecata, pentru 140 de ani, desfiintarea politicii, conducerea tarii sa fie preluata de armata, securitate si politie, munca sa fie obligatorie si cei care se vor sustrage de la munca sa fie bagati in inchisoare pentru cel putin 40 de ani, invatamintul primar si gimnazial sa fie obligatoriu cit si cel universitar, copiii cu note mai mici de 7 sa fie batuti crunt in piete publice, hainele romancelor si romanilor vor fi de tip uniforma, iar fardurile vor fi interzise, iar cele care nu se vor supune legii vor primi 60 de ani de inchisoare si batai in locuri publice. Aceasta este singura cale pentru a readuce fericirea in Romania.

Marian 14-10-2011 - 23:24

Partide,partidulete tot felul de nebunii nascocite de PDL.Neamtu asta nici nu-si da seama cat de penibil este cu republica lui.Eu nu zic sa vina stanga sau drepta la putere eu zic sa facem cumva si sa plece Puterea actuala si dupa mai vedem.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult