Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce zice Ponta după întâlnirea cu Barroso

Ce zice Ponta după întâlnirea cu Barroso

scris de A.H.
9 afisari

Guvernul român va trimite vineri sau cel târziu luni răspunsurile la lista cu întrebările ridicate în întâlnirea avută cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat joi, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, după întrevederea cu şeful executivului UE.

Victor Ponta si preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso

A fost o întâlnire extrem de utilă şi pozitivă. Am înţeles îngrijorările Comisiei care sunt legitime. De asemenea, am primit o listă cu întrebări la care CE aşteaptă din partea guvernului răspunsuri foarte clare şi m-am obligat ca mâine sau luni să transmitem aceste răspunsuri, pentru a asigura încă o dată că tot ceea ce a fost ca bătălie politică săptămâna trecută nu a afectat şi nu va afecta în niciun fel statul de drept, ordinea constituţională şi stabilitatea instituţiilor noastre la standarde europene”, a spus Ponta.

Comisia Europeană va monitoriza referendumul din 29 iulie

Angajamentul absolut al Guvernului României este că va respecta decizia Curţii Constituţionale de validare sau invalidare a referendumului în funcţie de numărul de participanţi şi în funcţie de rezultatul votului, a declarat joi seară la Bruxelles primul-ministru Victor Ponta.

Şeful Executivului a reiterat că săptămâna viitoare Parlamentul se va reuni, având în vedere şi scrisoarea transmisă în acest sens celor doi preşedinţi ai Camerelor, pentru a pune în acord toate textele, ţinând cont că în prezent este vorba despre trei legi.

‘Săptămâna viitoare, Parlamentul se va reuni dacă preşedintele în funcţie, dl Antonescu, va retrimite eventual celălalt proiect de lege la Parlament. Parlamentul se va reuni săptămâna viitoare, eu am făcut o asemenea scrisoare către cei doi preşedinţi (ai Camerelor – n.r.), pentru a pune în acord toate textele, pentru că în acest moment e vorba de trei legi: este legea iniţiată de dl Băsescu şi PDL, prin care nu poate fi demis preşedintele decât dacă majoritatea absolută a românilor votează în acest sens, este al doilea text de lege, aflat la Curtea Constituţională, în care se vorbeşte de majoritatea celor care votează, dar cu o condiţie de cvorum şi a treia lege, cea care a fost de altfel şi în 2007, pe vremea precedentei suspendări şi cuprinsă în ordonanţă, în care se vorbeşte de majoritatea celor care participă’, a explicat Victor Ponta.

Premierul a precizat, de asemenea, că referendumul nu produce niciun efect juridic decât după ce a doua zi, probabil pe 30 iulie, Curtea Constituţională îl validează şi spune dacă rezultatele sunt valide sau nu.

‘În acelaşi timp, am spus care este soluţia de asigurare şi pentru Comisia Europeană şi pentru toţi cei implicaţi în procesul din România: pe 29 va fi referendum, referendumul nu produce niciun efect juridic decât după ce a doua zi, probabil pe 30, Curtea Constituţională îl validează şi spune: rezultatele sunt valide sau nu, rezultatele spun că dl Băsescu este demis sau nu. Aşa încât avem o decizie finală care aparţine Curţii Constituţionale şi angajamentul absolut al Guvernului României, pentru că eu am putut să vorbesc în numele Guvernului României, este că va respecta decizia Curţii Constituţionale de validare sau invalidare a referendumului în funcţie de numărul de participanţi şi în funcţie de rezultatul votului’, a subliniat Victor Ponta.

9 comentarii

Europeanuul 12-07-2012 - 19:59

Am vazut un talk show la care participase si Dan Sova. Victor Ponta (si intregul USL) ar trebui sa se distanteze de acesta… cat se poate de repede!

Salut 12-07-2012 - 20:08

Da si tu un link, ca prea ii faci propaganda!

Europeanuul 12-07-2012 - 20:21

Chiar il vazusem live pe net la realitatea.net/live

acum il poti vedea pe Basescu cum se ratoieste cu moderatorul pe TVR la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-1-1

urbos 13-07-2012 - 03:19

Bivolul asta mancator de fecale are ceva cu Sova pentru ca ji danii nu-l suporta. Lasa-l dreacu de gunoi.

Timotei 13-07-2012 - 09:23

Ce zice Ponta după întâlnirea cu Barroso?
Zice „E cam uselita rau!”

maria 12-07-2012 - 22:40

Sova avea dreptate! CCR a facut o mare magarie si se stia clar ca sunt oamenii lui basescu mai nou au dat si alte motivatii in care se plang de restrangerea atributiilor desi ei sunt un mare dusman al democratiei fiind total la picioarele dictatorului!
De ce UE nu l-a ascultat pe tanarul care a fost in Parlamentul European si a vorbit atat de bine despre situatia acestui popor? De ce UE nu a sarit cand o iarna intreaga au stat oamenii in frig si si-au strigat durerea? Nu le-ar fi rusine! Si paraciosilor lasi la fel!

Morkova Vesela 13-07-2012 - 03:31

@ URBOS

uite ce este, te-ai indopat cu dintr-acela cu pumnii, pe urma cu polonicul, iar acum iti torni cu lopata, dar ce faci pe 30 la scadenta? eu zic sa-ti faci un nick nou, ca acesta s-a imputit si pe 30 ai sa-l vezi si putrezit! incearca „mangafaua”, buninteles, daca refuzi „spasitu”
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Timotei 13-07-2012 - 09:25

La 30 iulie, se stie deja – DIZOLVAREA PARLAMENTULUI.

ein deutscher 14-07-2012 - 12:44

Hai mai zi, ca si-asa ne trebuie nitel vant… sa-i facem vant matrozului!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult