Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cea mai bună opţiune politică – un candidat comun la Primăria Capitalei

Cea mai bună opţiune politică – un candidat comun la Primăria Capitalei

scris de A.H.
320 Afisari

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi că în cadrul coaliţiei cea mai bună opţiune politică este în continuare aceea de a avea candidat comun la Primăria Capitalei.

„În continuare cea mai bună opţiune politică este să avem un candidat comun. (…) Doamna Firea nu reuşeşte să aducă din electoratul PNL, care o virează spre Nicuşor Dan. E foarte complicat. Pot să înţeleg că doamna Firea este foarte supărată, este cel mai bine clasată dintre toţi posibilii candidaţi ai PSD, dar este nevoie ca acele cifre să ne arate că şi poate câştiga. Sondajele ne arată că pe ce am încercat să punem candidat comun nu reuşim să punem bazinele electorale la un loc şi nu ne permitem un eşec. Se profilează un candidat care să fie pe proiect administrativ pentru Bucureşti. În cazul în care nu reuşim acest lucru până luni o să mergem fiecare partid cu candidatul propriu”, a spus Romaşcanu la România Tv.

Potrivit unor surse politice, partidele coaliţiei de guvernare nu au reuşit să decidă în şedinţa de joi dacă vor avea candidat comun la Primăria Capitalei sau dacă merg cu candidaţi proprii iar negocierile vor continua în zilele următoare. PSD şi PNL au hotărât în schimb să aibă candidaţi comuni la sectoarele din Bucureşti. 

Ministrul Energiei și președintele PNL București, Sebastian Burduja, a declarat, joi seara, în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat, de la B1, că susține o viziune comună a coaliției PSD-PNL cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei.

„E foarte greu să vii cu liste comune la europarlamnetare, candidați comuni la sectoare și să mergi separat la Primăria Generală. Fiecare bucureștean pe 9 iunie va primi 5 buletine de vot. E greu să faci o asemenea structură și să ai o coerență. Este despre a veni cu o singură viziune și o singură echipă dacă putem. Dacă nu, este bine ca fiecare să își asume și să existe o bătălie între aceste viziuni și echipe diferite.

Pentru mine politica nu este despre politicieni este despre cetățeni. Nu am vânat niciodată o funcție, nu m-am bătut nici să fiu ministru la cercetare, nici ministru al energiei, nu am stat să dau telefoane, eu am venit cu pregătirea mea din America, cu anii de la Banca Mondială, ca expert în dezvoltarea urbană, asta am studiat, și am spus sunt președintele PNL București și din momentul în care mi-am asumat această poziție am spus, sunt pregătit să vin cu o viziune. Dacă ea coagulează susținere în primul rnd din partea bucureștenilor atunci sunt gata să slujesc acest oraș. Am încredere că se va ajunge la cea mai bună soluție”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS