Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cererea de arestare a deputatului PSD Ion Stan avizată pozitiv de Comisia Juridică a Camerei

Cererea de arestare a deputatului PSD Ion Stan avizată pozitiv de Comisia Juridică a Camerei

scris de Laurentiu Banches
79 Afisari

Comisia Juridică a Camerei a avizat pozitiv, cu nouă voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, cererea justiţiei privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan.

Cererea de arestare a lui Ion Stan avizată pozitiv de Comisia Juridică

Preşedintele Comisiei, deputatul PDL Daniel Budă a făcut acest anunţ, luni, 3 decembrie, solicitând grupului PSD să să se reunească de urgenţă pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii în cazul deputatul Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă. Conform mediafax, Buda a mai spus că a cerut ca plenul Camerei să se întrunească până miercuri pentru a decide în acest caz.

Decizia Comisiei Juridice în privinţa lui Ion Stan a fost amânată săptămâna trecută, la solicitarea reprezentanţilor puterii, care au cerut probe suplimentare în acest caz. Prin decizia de săptămâna trecută de amânare a elaborării raportului, Comisia Juridică a depăşit termenul de 1 decembrie, care a fost stabilit de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor ca data maximă până la care trebuie elaborat raportul în cazul Ion Stan.

Ministrul Justiţiei a transmis, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă. Deputatul PSD Ion Stan îi cerea denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, „câte două milioane, de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre „un miliard, un miliard două sute”.

Într-una din stenograme Ion Stan vorbeşte cu denunţătorul său şi spune că atât Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, cât şi Rovana Pulmb au o datorie faţă de el. Procurorii susţin că din discuţiile purtate între cei doi a reieşit că Ion Stan, Adrian Ţuţuianu şi Rovana Plumb ar fi beneficiat de sponsorizarea efectuată în campaniile anterioare către formaţiunea politică prin firmele coordonate de Dima Nicuşor Sorin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult