Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cezar Preda: Antonescu şi Ponta, război împotriva democraţiei

Cezar Preda: Antonescu şi Ponta, război împotriva democraţiei

scris de A.B.
4 afisari

Cezar Preda crede că Victor Ponta şi Crin Antonescu au declanşat Jihadul împotriva României democratice şi susţine că toate cererile USL privind revocările din funcţie duc spre dictatură. Nici Cristian Preda nu vede cu ochi buni strategiile USL şi subliniază că societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară.

preda

foto: nasultv.ro

Ponta şi Antonescu au declanşat Jihadul împotriva României democratice şi a românilor. După cererile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, a judecătorilor Curţii Constituţionale, a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, urmează cererile de revocare a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, revocarea mandatelor parlamentarilor din opoziţie şi apoi lichidarea intelectualilor şi a presei libere. Toate duc spre dictatura a doi lideri incompetenţi, prinşi la furat şi copiat „, a  declarat Cezar Preda. Majoritatea PSD-PNL ia în calcul, în sesiunea extraordinară care începe marţi, să forţeze schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, înlocuirea judecătorilor CCR declaraţi incompatibili, revocarea Avocatului Poporului şi iniţierea procedurii suspendării preşedintelui. Potrivit Mediafax, demersul parlamentarilor USL ar putea să se desfăşoare în mai multe etape, în cele patru zile de sesiune extraordinară.

Cristian Preda: USL vrea control total. Societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară

Cristian Preda susţine că 3 iulie este o zi importantă pentru evoluţia politică a României, întrucât USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri, astfel că, la 22 de ani de la căderea lui Ceauşescu, societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară. ” 3 iulie e o zi importantă pentru evoluţia noastră politică. Ponta a cerut sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a prezenta rezultatele recentului Consiliu European, la care a participat dispreţuind o decizie a Curţii Constituţionale „, explică Preda într-un comunicat remis agenţiei Mediafax. În opinia liderului PDL, declaraţiile din ultimele zile ale liderilor USL vădesc însă o altă intenţie: „aceea de a folosi sesiunea convocată azi pentru a acapara poziţii instituţionale – Avocatul Poporului, CCR, şefia celor două Camere, preşedinţia – care să permită USL controlul tuturor pârghiilor care ar putea încetini drumul spre monopolizarea puterii”. „Trebuie subliniat foarte apăsat că USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri. Scrutinul ar urma să confirme – la fel ca în comunism – un aranjament al partidului care a acaparat statul. La 22 de ani de la căderea lui Ceauşescu, societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară. La sfârşitul zilei, vom vedea dacă drumul către servitute a fost din nou deschis sau dacă, dimpotrivă, există resurse pentru un comportament democratic al elitelor parlamentare”, scrie Preda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult