Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cezar Preda: Asumarea răspunderii nu este o joacă

Cezar Preda: Asumarea răspunderii nu este o joacă

scris de M.A.
3 afisari

„Asumarea răspunderii nu trebuie să devină o joacă!”, spune la RFI deputatul PDL, Cezar Preda. În opinia sa, „este ruşinos” că Executivul apelează la asumarea răspunderii, pentru că nu-şi poate asigura majoritatea.

Cezar Preda

Cezar Preda (foto: stirileprotv.ro)

Parlamentarul democrat-liberal declară că reorganizarea este necesară, dar că l-a speriat viteza cu care a fost anunţată şi spune că s-a ciupit, crezând că e „pe altă lume”. Subiectul reorganizării administrativ-teritoriale a României a fost promovat „cu agresivitate„, declară deputatul PDL, Cezar Preda.

„Această agresivitate cu care s-a promovat proiectul de reorganizare a stârnit, cum se întâmplă de obicei în spaţiul public românesc, agitaţie. Proiectul este o necesitate. Suprapunerea lui însă cu modificarea Constituţiei, alte legi organice foarte importante, cum ar fi statutul minorităţilor, complexitatea acestor lucruri ne sperie şi reacţionăm visceral. Cred că se va continua această construcţie, dar cu mult mai mult calm, cu mult mai multă aplecare corectă asupra importanţei şi complexităţii acestor procese, este părerea mea”, afirmă el.

Cezar Preda consideră că asumarea răspunderii „nu trebuie să devină o joacă„: „Asumarea răspunderii, din punctul meu de vedere ca parlamentar nu trebuie să devină o joacă. Prea des ne asumăm răspunderea. Sunt deputat al puterii şi o spun fără reţinere: este ruşinos pentru noi, ca putere, pentru că asumarea răspunderii, în anumite cazuri, în afară de viteza de care am nevoie să scot un act normativ mai înseamnă şi frica de faptul că nu poţi să-ţi asiguri o majoritate! Or eu în general prefer să-mi votez un act normativ, decât să stau în bancă şi să aştept să strângă ei voturi, să treacă sau să blocheze actul normativ”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult