Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cezar Preda: PDL nu are şanse la CCR cu votul uninominal

Cezar Preda: PDL nu are şanse la CCR cu votul uninominal

scris de A.B.
9 afisari

Contestarea de către PDL a votului uninominal pur la Curtea Constituţională nu are şanse de izbândă. Cel puţin aşa susţine liderul PDL Cezar Preda. El precizează că nu se înregimentează în corul acelora care clamează neconstituţionalitatea votului uninominal pur.

preda

foto: mesagerdeconstanta.ro

„Nu sunt şanse de izbândă şi nu trebuie să clamez un lucru la care am subscris şi noi timp de trei ani. Nu mă înregimentez în corul acelora care clamează neconstituţionalitatea votului uninominal pur”, a declarat pentru Agerpres Cezar Preda. El apreciază că acest sistem electoral este un defect de democraţie de la alegerea primarului şi a presedintelui CJ într-un singur tur de scrutin.”Văd că şi domnul Ponta ar vrea să revină la două tururi, dar din 2016, când va avea 5%. Dar vă spun că şi noi clamăm această chestiune, să facem vot uninominal dintr-un singur tur, o singură Cameră cu 300 de parlamentari, poporul a ieşit şi a validat acest lucru, dar puterea îşi face jocul ei, noi am dat puterea, ei fac cum le convine mai bine, important este să luptăm”, a spus Preda. Democrat-liberalul crede că PSD şi PNL au uitat foarte rapid proverbul pe care îl simţim pe pielea noastră acum, nu-i pentru cine se doreste, ci pentru cine se nimereşte. „Aşa şi noi, ni se părea că suntem pe cai mari şi voiam să facem în aşa fel să avem mult, acum acest lucru îl cred dânşii, până în noiembrie sunt luni bune, ne aşteaptă o vară grea cu explozii de preţuri şi cu o situaţie economică europeană foarte, foarte grea”, a completat Cezar Preda.

4 comentarii

Mache 04-06-2012 - 14:29

Evident ca PDL-ul nu are nici o sansa cu contestarea votului uninominal la CCR. Si ar fi pacat sa aiba pentru ca In final la alegerile din toamna chiar va fi avantajat de acest tip de vot.

Sistemul uninominal intr-un singur tur este in mod evident mult mai putin democratic si mai defectuos ca cel in doua tururi. PDL va beneficia in toamna de sistemul intr-un singur tur ce-i va permite sa obtina procentual mai multe mandate decat proportia votului popular, pe fondul furiei senile si a dezamagirilor crunte ale USL-asilor, ce vor genera un absenteism major la scrutin.

Insa daca au depus contestatia la CCR ei vor putea clama oricand ca „Pana la urma nu noi am fost cei ce am dorit acest sistem, ba chiar l-am atacat la CCR, USL-asii si-au facut-o cu mana lor” Si vor avea dreptate aparandu-si astfel legitimitatea. 😉

Mache 04-06-2012 - 14:32

Evident ca PDL-ul nu are nici o sansa cu contestarea votului uninominal la CCR. In final la alegerile din toamna chiar va fi avantajat de acest tip de vot.

Sistemul uninominal intr-un singur tur este in mod evident mult mai defectuos ca cel in doua tururi. PDL va beneficia in toamna de sistemul intr-un singur tur ce-i va permite sa obtina procentual mai multe mandate decat proportia votului pop ular, pe fondul furiei senile si a dezamagirilor crunte ale USL-asilor, ce vor genera un absenteism major la scrutin.

Insa daca au depus contestatia la CCR ei vor putea clama oricand ca „Pana la urma nu noi am fost cei ce am dorit acest sistem, ba chiar l-am atacat la CCR, USL-asii si-au facut-o cu mana lor” Si vor avea dreptate 😉

milosul 05-06-2012 - 11:38

Mache, cand ai de gand sa-ti faci un control ? un control de logica. ce ce este logica? ceva ce tu nu ai. esti o javra ordinara?

mircea 05-06-2012 - 10:23

cata profunzime in gandire la acest tovaras dedulcit la indestularile democratiei,se vede de la o posta ca a fost coleg de liceu cu vanghelieMARII REFORMATRI AI POLITICII RONANESTI, CU LOZINCA UNDE E TIGANI MULTI E TIGANIE,UNDE E RRROMI MULTI E RROMANIE

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult