Acasa Actualitate-InternaPolitica interna CFR Marfă-CSAT. Administraţia Prezidenţială reacţionează la declaraţiile lui Ponta

CFR Marfă-CSAT. Administraţia Prezidenţială reacţionează la declaraţiile lui Ponta

scris de M.A.
4 afisari

CFR Marfă-CSAT. Administraţia Prezidenţială reacţionează la declaraţiile premierului Victor Ponta.

CFR marfa

CFR Marfă-CSAT. Administraţia Prezidenţială reacţionează la declaraţiile lui Ponta

Referitor la declaraţiile ministrului interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, făcute joi, 25 iulie, la Sibiu, potrivit căror Consilul Suprem de Apărare a ţării (CSAT) ar fi avizat trei contracte de privatizare, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, domnul Bogdan Oprea, face următoarea precizare:

De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, acest lucru neintrând în atribuţiile CSAT. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îl invită pe ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT. De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat să-şi asume responsabilitatea care decurge din funcţiile pe care le îndeplineşte în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA. Având în vedere că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă SA desfăşurat până în prezent este un succes, domnul preşedinte Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eşec de tip «Oltchim» care ar afecta grav şi salariaţii şi compania Oltchim şi economia naţională.”.

Victor Ponta a anunţat joi, la Sibiu, că este decis să readucă pe profit compania CFR Marfă, chiar dacă CSAT nu va aviza privatizarea, situaţie în care premierul a spus că această companie va fi condusă de un manager privat şi va fi restructurată. “Dacă nu are competenţe CSAT-ul, dar a avizat de trei ori până acum, înseamnă că de trei ori a acţionat ilegal. Dacă chiar nu are domnul preşedinte nicio atribuţie despre CFR, atunci aşa, pe româneşte, să tacă din gură. Dacă are şi dacă ştie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul instituţional, să ne spună, să nu ne lase să facem vreo greşeală, Doamne fereşte!”, a mai spus Victor Ponta.

6 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-07-2013 - 14:11

CSAT nu a avizat nici , macar

FLOTA ROMANIEI !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 26-07-2013 - 14:28

FMI-ul si UE-ul de-abia au iesit de la discutiile cu reprezentantii Bancii Nationale Romane despre – auzi la ei – vectorii de crestere economica pe perioada urmatoare. Unul dintre acesti „vectori” SUBLINIATI CU ARDOARE de catre FMI si UE a fost acesta : STABILITATEA POLITICA A TARII. Or, lui Basescu si mai ales lui Ponta acest lucru nu le intra in cap, pentru ca NU AU ! Acum, se intrevede un alt scandal Ponta-Basescu : avizul CSAT pentru priivatizarea CFR MArfa. Si da-i si lupta, si lupta si da-i! Sa-i vezi pe bolinzii usl-isti cum impinzesc televiziunile si vin cu motive care mai de care mai fantasmagorice despre faptul ca NUMAI CSAT-ul trebuie sa-si dea avizul pentru privatizarea CFR-ului Marfa. Iti vine greata si vomiti instantaneu cind ii auzi cum se screm sa motiveze prostia lui Ponta care cere un aviz de la CSAT pentru privatizare. LUCRURILE, INSA, SUNT CLARE : PRIN LEGE, avizarea de privatizari NU INTRA IN FISA POSTLUI. CSAT-ul, PRIN LEGE, nu da avize de privatizari! CLAR SI LA OBIECT!!!! Ce nu inteleg acesti inapti de la usl? Aaaa, ce doreste Ponta s afaca, sfatuit de handicapatii din jurul lui, ca noi, romanii, sa-l amestecam pe Basescu in PROSTIA PRIVATIZARII LUI PONTA. Nuite ca NU, romanii nu pun botul la prostiile acestui inapt de Ponta. Poporul roman asteapta NUMAI DE LA PONTA privatizarea in conditii FAVORABILE PENTRU STATUL ROMAN si nu sa vinda pe degeaba aceasta bijuterie a statului. Ponta nu mai poate da inapoi. El i-a promis aceasta pomana pretenului lui de familie Gruia ca-i va da lui aceasta firma, si, bineinteles, ca pe dedesubt, neica Ponta va primi si un substantial cadou de acest rrom, care de-abia asteapta sa topeasca la fier vechi TOATE VAGOANELE CFR-ULUI MARFA, sa desfiinteze acest brand si sa se pricopseasca PE MOCA de sute aproape un miliard de euro. Asta este Romania lui 2013 : o tara ocupata de niste creaturi care nu mai pot fi numiti oameni vazindu-i cum traiesc, in ce conditii si cu ce mentalitati.

urbos 26-07-2013 - 14:30

‘UE-ul”? Hahahahahaha. Omoara-te ma.

digital 26-07-2013 - 14:32

tu-zi morții lu mătta de gunoi antiromânesc!

jan dinu 26-07-2013 - 16:21

Totushi – Biserica Ortodoxa Romana – dupa privatizare A CFR-ului
v-a blagoslovi cu apa sfintita toate vagoanele de marfa shi calatori
impreuna cu locomotivele pe toate traseele tzarii inclusiv
– garile – impreuna cu personalul lor . Cele care vor fi trase pe (dreapta )
la casare (ori fier vechi ) popimea patriei impreuna cu PATRI arhul
vr face slujbe separate pentru trecerea acestora la topitorie vesnica .
–GRUIA – deja shi-a manifestat intentia de a doma nEste
bani pentru – Catedrala Neamului Ortodox – (de multi considerat jegos )
Vezi Gheorghe Zamfir alaturi de Ponta shi Crin la protestele din iarna 2012)
Stiu ca toti vor zice –- Doamne Miluieste – Doamne Miluieste – !!!
JD-USA

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 26-07-2013 - 15:33

„De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, acest lucru neintrând în atribuţiile CSAT. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îl invită pe ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor Ponta, să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT”, se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea.

Totodată, Victor Ponta a fost invitat să-şi asume responsabilitatea care decurge din funcţiile pe care le îndeplineşte în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA.

„Având în vedere că domnul prim-ministru Victor Ponta consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă SA desfăşurat până în prezent este un succes, domnul preşedinte Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eşec de tip «Oltchim» care a afectat grav şi salariaţii şi compania Oltchim şi economia naţională”, se mai arată în comunicatul transmis de Cotroceni.

Ponta: Lăsați-l pe Băsescu că e pe plajă!

În replică, premierul Victor Ponta a spus că Traian Băsescu trebuie lăsat în pace pentru că „e pe plajă sau la Cireşica”. „Ce, vorbim de lucruri importante de pe plajă, de la raliu sau de la Cireşica? Despre lucruri serioase vorbim în locuri serioase, nu de pe plajă. Hai, lăsaţi-l pe Băsescu că e la plajă sau la Cireşica! Nu mă interesează ce face domnul preşedinte pe plajă. La birou vorbim. Vorbim în locuri oficiale despre lucruri oficiale. Despre lucruri serioase de serviciu, vorbim la serviciu”, a declarat premierul
Victor Ponta, aflat la Sibiu.

Guvernul: CSAT a avizat de trei ori privatizarea CFR Marfă

La scurt timp, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat că CSAT a avizat de trei ori, până în prezent, privatizarea CFR Marfă.

„Cu sau fără competenţe, CSAT a avizat de trei ori până acum privatizarea CFR Marfă. În 2011, 2012 şi 2013 s-au dat avize ale CSAT în legătură cu această privatizare”, a spus Zaharescu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului a reamintit faptul că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost aprobată finalizarea negocierilor privind privatizarea CFR Marfă, iar acestea au fost transmise către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în vederea unei poziţii.

„Guvernul României nu poate considera că această poziţie a fost exprimată astăzi, prin intermediul comunicatului transmis de Administraţia Prezidenţială, sub semnătura domnului Bogdan Oprea”, a mai spus Zaharescu, precizând că Executivul aşteaptă în continuare convocarea CSAT de către preşedintele României şi formularea unei poziţii cu privire la finalizarea negocierilor pentru privatizarea CFR Marfă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului reaminteşte, totodată, că „neformularea unei poziţii a CSAT se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei CFR Marfă”.

Premierul Victor Ponta a anunţat ieri, la Sibiu, că este decis să readucă pe profit compania CFR Marfă, chiar dacă CSAT nu va aviza privatizarea, situaţie în care şeful Executivului a spus că această companie va fi condusă de un manager privat şi va fi restructurată. „Nu facem privatizarea, planul B – manager privat, restructurarea companiei şi încercarea de a o aduce acolo unde era în 2008, adică pe profit, înainte să fie fraudată de PDL”, a spus Ponta. Premierul a reiterat faptul că CSAT are competenţe în a aviza privatizarea CFR Marfă.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS