Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – CGMB a anulat referendumul privind cȃinii maidanezi

UPDATE – CGMB a anulat referendumul privind cȃinii maidanezi

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

UPDATe, ora 13.00 – Referendumul privind câinii comunitari aprobat săptămâna trecută de CGMB, ce urma să aibă loc pe 6 octombrie, la iniţiativa primarului general Sorin Oprescu, a fost anulat miercuri în şedinţa de îndată a consilierilor municipali.

Consilierii generali se întrunesc miercuri, 10 septembrie, de la ora 12,00, în şedinţă, pentru a anula referendumul privind câinii comunitari, care ar fi trebuit să aibă loc pe 6 octombrie.

CGMB ar putea anula referendumul privind cȃinii maidanezi

Pe ordinea de zi se află un singur punct, şi anume proiectul de hotărâre pentru abrogarea hotărârii CGMB 235/2013 privind aprobarea organizării referendumului local cu privire la gestionarea câinilor fără deţinător din municipiul Bucureşti.  Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat marţi că va propune în şedinţa de îndată a CGMB ca referendumul privind maidanezii să se anuleze.  ”Avem astăzi o lege care răspunde în mare parte solicitărilor noastre şi care ne permite să lucrăm. Pentru că Parlamentul a acţionat prompt, la solicitarea noastră, am invitat liderii de grup din CGMB, i-am consultat şi au fost de acord, i-am anunţat convocarea şedinţei de îndată pentru mâine (n.r. miercuri) pentru anularea referendumului. Sper ca legea să devină funcţională rapid, să fie promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial ca să putem acţiona în baza ei. De astăzi a crescut semnificativ capacitatea de capturare şi echipele care acţionează în teren”, a spus Oprescu, într-o declaraţie susţinută la Primăria Capitalei, conform Agerpres.

Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă şi 20 de abţineri. Actul normativ prevede prelungirea de la şapte la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat gratuit. După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea padocurilor

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult