Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Chelaru: Referendumul pentru revizuirea Constituţie, incert

Chelaru: Referendumul pentru revizuirea Constituţie, incert

scris de S. P.
0 afisari

Criza politică din USL a blocat şi calendarul de revizuire a Constituţiei, iar referendumul din 25 mai a devenit o incertitudine, a declarat Ioan Chelaru.

Referendumul privind revizuirea Constituţiei, incert pentru 25 mai

Referendumul privind revizuirea Constituţiei, incert pentru 25 mai

Senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Comisiei de revizuire a Legii fundamentale, speră ca PNL să nu renunţe la acest proiect, având şi preşedinţia Comisiei prin Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

‘Nu cred că domnul Crin Antonescu nu doreşte ca acest proiect să fie dus până la capăt. Însă nu ştiu dacă ne mai încadrăm în calendarul revizuirii. Avem o foaie de parcurs foarte strictă şi, având în vedere criza politică, nu ştiu dacă ne vom mai încadra în termenul de 25 mai pentru referendum. Însă nu trebuie să disperăm. Suntem la faza în care analizăm decizia Curţii Constituţionale, observaţiile acesteia şi reconstruim ce trebuie”, a afirmat vicepreşedintele Senatului.

El a adăugat că odată schimbate majorităţile din Parlament trebuie renegociată şi data la care va fi supus aprobării proiectul de revizuire a Constituţiei, dat fiind faptul că, pentru a fi aprobat, este nevoie de votul a două treimi din numărul de parlamentari aleşi.

Ioan Chelaru a mai precizat că, dacă se va merge pe prevederea validării referendumului cu 30% din totalul alegătorilor înscrişi pe listele electorale, acesta nu va fi cumulat cu alegerile prezidenţiale.

3 comentarii

urbos 26-02-2014 - 09:44

Tot lepadaturile pesediste s-au gandit ca de ce sa fie referendum doua zile, mai bine una, sa fie sansele cat mai mici.
Asa au facut scarbele pesediste si la referendumul de demitere. Bineinteles ca si liberalii s-au dovedit niste gunoaie, lasandu-l pe Ghise de unul singur.
Apoi chestia cu pragul, dementii de la CCR, declara legea constitutionala, dar sa fie aplicata „peste un an”. Cu-cuu! Cu-cuu! Numai dement basist sa fii, ca sa vezi asa ceva ca fiind normal. Si asta numai ca sa ii dea naparcii de la Cotroceni sansa sa scape.

Mircea 26-02-2014 - 10:05

„Bineinteles ca si liberalii s-au dovedit niste gunoaie, lasandu-l pe Ghise de unul singur.”

Tu esti liberal sau doar vierme de buda ?

Mircea 26-02-2014 - 10:08

urbos
Acuma in opozitie propuneti sa fie referendumul timp de 2 sau 3 sau cite zile vreti voi pina iese Constitutia facuta de repetent. Si mai propuneti desfiintarea CCR asa cum vrea seful tau de sindicat ca in opozitie e viata dulce si se rezolva totul cum vrea muschii vostri fleoscaiti. Pina acum boceati ca nu sunteti la putere. Acuma sunteti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult