Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cherecheş şi Bot, propuşi pentru excludere din PNL

Cherecheş şi Bot, propuşi pentru excludere din PNL

scris de M.A.
3 afisari

Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, şi deputatul Octavian Bot au fost propuşi pentru excluderea din partid, a declarat luni vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, la finalul şedinţei BPC.

pnl

Cherecheş şi Bot, propuşi pentru excludere din PNL

„În privinţa domnului Cherecheş propunerea – nu este încă o excludere, Delegaţia Permanentă o va putea aproba – a fost aprobată în unanimitate. În ceea ce priveşte propunerea care îl priveşte pe domnul deputat Bot, a fost aprobată cu două voturi împotrivă”, a precizat Mihai Voicu. Argumentele în favoarea excluderii celor doi au fost prezentate sub forma unor declaraţii publice şi articole de presă „care au fost considerate motive suficiente pentru a face această propunere”.

Decizia finală în acest caz urmează să fie luată de către Delegaţia Permanentă a partidului, au declarat surse din conducerea PNL.

“(…)S-au făcut două propuneri de excludere a primarului Cătălin Cherecheş, din Baia Mare, propunere făcută de Biroul Judeţean Maramureş, şi a deputatului Octavian Bot, propunere făcută de preşedintele organizaţiei Bihor, domnul Cornel Popa. Sunt în discuţie, discuţia încă nici nu a început, ştiu că sunteţi pasionaţi de excluderi, discuţia încă nici nu a început, va începe, va continua în Consiliul Naţional, dacă terminăm USL-ul mai devreme poate că mai prindem şi noi. Ceea ce aş mai vrea să mai adaug este că am cerut Biroului Politic şi am rugat, chiar şi în lipsa mea, să propună Consiliului Naţional Executiv convocarea unui Congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal, convocare care să fie propusă, conform statutului, Delegaţiei Permanente, probabil peste o săptămână dacă o convocăm în acest scop, un congres a cărui dată eu am propus-o undeva pentru 23-24 februarie”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu..

“Despre motivele pentru care solicit acest congres extraordinar putem să vorbim mai pe larg dacă el va fi aprobat, acum permiteţi-mi să mă duc la întâlnirea Uniunii Social Liberale ca să nu facem să aştepte. Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu, cred decan de vârstă al vicepreşedinţilor, domnul Chiţoiu este cu mine, domnul Fenechiu s-ar putea să ajungă şi dânsul”, a mai spus Antonescu.

Excluderea domnului Chiliman, aşa cum am declarat şi public, nu a mai fost cerută de nimeni pentru că domnul Chiliman trebuie să îşi apere punctele de vedere, puncte de vedere, din punctul meu de vedere, absolut inacceptabile, care lovesc într-un mod cu totul nemeritat imaginea Partidului Naţional Liberal, dar trebuie să şi le apere, dacă are cum şi cu ce, într-un congres. De asemenea, toţi cei care sunt invocaţi de domnul Chiliman, care tac, care pândesc pe lângă domnul Chiliman sunt invitaţi la cea mai democratică dezbatere cu putinţă. Nu se poate însă, asta e clar, ca după ce vom avea un congres clarificator în multe privinţe, să rămânem în acelaşi partid şi eu, şi domnul Chiliman, pentru că din două una: fie congresul hotărăşte sau socoteşte că toată conducerea Partidului Naţional Liberal, în frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani într-un partid, cum?, ex-sovietic şi aşa mai departe, şi atunci evident că plec eu, fie domnul Chiliman este un om care loveşte într-un mod trădător în acest partid şi atunci nu mai are domnia sa ce căuta.”, a continuat preşedintele PNL.

1 comentariu

CONGO 15-01-2013 - 01:01

„Nu se poate … rămânem în acelaşi partid şi eu, şi domnul Chiliman”… deci domnul Antonescu se repede cu numai doua posibilitati.

Draga, sunt 5 posibilitati:
1. Pleaca Antonescu, ramane Chiliman
2. Ramane Antonescu, pleaca Chiliman
3. Ranane Antonescu, ramane Chiliman
4. Pleaca Antonescu, pleaca Chiliman
5. Se desfiinteaza partidul, si nu mai conteaza cine ramane si pleaca si ei doi.

Sa vedem ce va hotara congresul, poate sunt si niste oameni destepti pe acolo la votare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult