Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Chiar scad sumele pentru cazarea parlamentarilor?

Chiar scad sumele pentru cazarea parlamentarilor?

scris de M.A.
2 afisari

Chiar scad sumele pentru cazarea parlamentarilor? Radu Ruşanu spune, după întâlnirea cu Valeriu Zgonea, că DA. Cu toate acestea, nu este nimic oficial.

Chiar scad sumele pentru cazarea parlamentarilor?

Chiar scad sumele pentru cazarea parlamentarilor?

Liderul deputaţilor PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat marţi că parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, obţinuţi în baza unei declaraţii pe propria răspundere că nu deţin locuinţe în Capitală, urmând ca fiecare dintre aceştia să opteze pentru forma de cazare.

Ruşanu a susţinut, la finalul discuţiilor care au avut loc la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că reducerea privind cheltuielile de cazare per parlamentar se vor reduce de la 7.500 de lei lunar la 4.000 de lei. „În cei 4.000 de lei se vor încadra, că vor dormi la hotel, că vor dormi în gazdă sau în altă parte sau vor face naveta, important este ca suma respectivă să nu depăşească 4.000 de lei şi atunci această cheltuială este o economie pe bugetul Parlamentului privind cazarea parlamentarilor. (…) Economia faţă de suma care este alocată acum pentru cazare de 7.500 de lei nu va fi mai mult de 4.000 de lei”, a explicat Ruşanu.

El a precizat că fiecare deputat sau senator va trebui, în schimbul acestei sume, să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu deţine locuinţe în Bucureşti sau Ilfov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult