Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Chiulul din Parlament sanctionat cu pierderea mandatului

Chiulul din Parlament sanctionat cu pierderea mandatului

scris de Ziua Veche
2 afisari

Absentele nemotivate la peste jumatate din sedintele de plen si de la Comisia permanenta intr-o sesiune parlamentara ar putea duce la pierderea mandatului. Sanctiunea este cuprinsa intr-o initiativa legislativa depusa miercuri de senatorul PDL Iulian Urban la Biroul Permanent. “O serie de parlamentari absenteaza nemotivat de la lucrarile Parlamentului, ducand la imposibilitatea derularii in bune conditii a activitatii de legiferare”, isi motiveaza Urban proiectul de lege.


El subliniaza ca desi unii parlamentari “uita scopul pentru care au fost alesi si implicit interesele alegatorilor”, implicandu-se foarte putin in activitatea parlamentara, acestia incaseaza integral atat indemnizatia de parlamentar, cat si sumele forfetare. Initiativa senatorului PDL mai prevede ca absentarea nemotivata la peste 25% din sedintele de plen si sedintele comisiilor permanente ale Camerei, pe parcursul unei sesiuni parlamentare, se sanctioneaza cu retragerea dreptului de a lua cuvantul in plen, precum si cu reducerea la jumatate a indemnizatiei de parlamentar si a sumei forfetare pentru urmatoarea sesiune parlamentara. Ar urma ca abaterile mentionate sa fie constate de catre Comisia juridica a Senatului sau Camerei Deputatilor, la sesizarea unui grup parlamentar, ori la sesizarea personala a unui deputat sau senator. Urban admite ca Regulamentul Camerei Deputatilor si cel al Senatului prevede ca absentele nemotivate si repetate constituie abatere disciplinara, dar – subliniaza el – nu exista precedente privind constatarea  sau sanctionarea acestor abateri.

 

0 comentariu

CALUGARUL 03-03-2010 - 16:26

Astazi insa, aceste idei si idealuri s-au pierdut, iar adevarul este doar o iluzie. Oamenii nu mai au idei pentru care sa traiasca.

___

Chiar asa ? Ca sa fim ,,baieti rai si adevarati” tre’ s-o tinem intr-una cu revulutiile ? Al’fel nu se poate ? Da’ noi cind mai traim si pentru noi ? Eu cred ca exagerati, tante Cristina ! Eu cred al’ceva, si anume, tineretului de astazi i se cam rupe de comunizm si dictatura/i; el vrea sa-si traiasca timpul lor si nu al nostru. Viata poate sa fie traita si altfel decit in nesfirsite revulutii, pentru ca, in timp ce unii stau numa’-ntr-o revolutie, altzii iubesc, calatoresc, merg la spectacole, gradinaresc, construiesc case, se bucura de viata. M ? Ce zici ? Nu crezi ca s-a cam prafuit ,,motivul” asta cu baietii curajosi care-si dau viata pentru niste idealuri ? Cine mai e prost in ziua de azi sa se sacrifice, cind nimeni nu este dispus sa le inteleaga gestul ? Fiecare-si traieste viata lui, direct si personal. De ce sa-mi dau eu viata pentru un ideal ?, ca pe urma sa navaleasca gigishtii si becalistii sa profite ? Mai bine stau in banca mea si ma uit dupa gagici; na !, ai ceva daca-mi place de Irinel a voastra ? fac ceva pe revulutii si alte smecherii ! Eu vreau sa ma duc cu ea in Herastrau si sa ne sarutam, sa ne mingiiem, sa ne iubim ! Cu ce gresesc ? … Si sa stii ca si eu sunt ,,baiat rau” ! :-)))

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult