Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cînd va fuziona PDL cu PNL

Cînd va fuziona PDL cu PNL

scris de P.C.R.
12 afisari

Fuziunea PDL-PNL se va realiza cât mai repede cu putință, dar nu a fost stabilit încă un termen calendaristic, a declarat liderul democrat-liberalilor Vasile Blaga, marți, înainte de ședința BPN al partidului.

vasile blaga

foto: dcnews.ro

„Noi dorim o fuziune cât mai repede cu putință, repet, cât mai repede cu putință. Nu v-am dat termene până acuma, niciodată. (…) Sunt pași care urmează a fi făcuți. Rămânem exact în aceeași matrice de la început cu desemnarea candidatului la Președinție, pentru că vom susține un singur candidat”, a declarat președintele PDL.

La rândul său, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a precizat că în sensul înfăptuirii fuziunii dintre democrat-liberali și liberali s-a convenit asupra creării a șapte comisii mixte pe domenii de activitate. „Mâine este întâlnirea cu FMI și este vorba despre elaborarea proiectului de țară. Domnul Predoiu coordonează această comisie. Apoi, comisia privind legătura cu organizațiile județene. Mâine seară ne întâlnim cu cei de la PNL, cu secretarul lor lor general și pe weekend cele două conduceri județene se vor întâlni, vineri și sâmbătă, pentru constituirea de majorități. Elaborăm noul statut, comisiile de statut au început să lucreze și le-am stabilit termene”, a spus Flutur.

Vasile Blaga a mai declarat că discuțiile cu delegația FMI vor fi purtate la sediul PNL din bulevardul Kiseleff, miercuri, la ora 11,30. „Voi participa alături de domnul Iohannis, fiecare însoțit de trei colegi din partid”, a precizat președintele PDL.

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a explicat că nu există un termen stabilit pentru fuziunea PDL-PNL pentru că juriștii lucrează la pregătirea documentelor, a proiecțiilor juridice, există comisiile de specialitate care vor lucra pe domenii.

„E foarte greu de stabilit un termen. Am spus că ne dorim să lucrăm cât mai repede. În același timp, dorim să lucrăm temeinic. Nu e un proiect făcut pe colțul mesei și cred că e important să avem în vedere că obiectivul prezidențialelor este principal, dar noi avem o bătaie mai lungă, până-n 2016 și după”, a susținut Predoiu. Înainte de ședința BPN al PDL a avut loc o nouă rundă de discuții între democrat-liberali și liberali, la care au participat, printre alții, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur și Sorin Frunzăverde.

1 comentariu

salut 12-06-2014 - 03:29

Blaga asta poate face aplicatie pentru geamanduri la Mazare. Si, in general basistii. Aia destepti, care au aer intre urechi. Aia total vidati pot participa la concursul de baloane. Lui UnUL trebuie sa-i puneti fundita, altfel il pierdeti prin stratosfera. Rujatul poate deveni primul satelit al Romaniei. IT, ca tine tara in spinare !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult