Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine ar putea fi viitorii deputati si senatori din Muntenia

Cine ar putea fi viitorii deputati si senatori din Muntenia

scris de M.A.
4 afisari

Econtext merge mai departe cu analizarea optiunilor de vot pentru alegerile parlamentare si ne oprim asupra unei alte regiuni importante din tara.

Cine ar putea fi viitorii deputati si senatori din Muntenia

Alegeri

De cateva zile, Econtext a demarat o serie de analize privind posibilii castigatori ai alegerilor, din toate judetele tarii. Mai exact, am aratat care sunt candidatii care stau cel mai bine in ochii electoratului, dupa cum arata diverse sondaje de opinie.

Aceste sondaje au fost culese din diferite publicatii, in special ziare locale, ziarele din aceste judete.

Foarte important, aratam cine este pe primul loc in optiunile alegatorilor, dar acest lucru nu inseamna ca respectivii candidati au deja peste 50% si ca vor inchide colegiul in care candideaza.

Multi sunt in aceasta situatie, poate cei mai multi, dar sunt unii care conduc cu un procentaj sub acest nivel si unde, teoretic, orice se mai poate intampla.

Muntenia

Dupa cum spuneam, mergem acum mai departe cu o alta regiune importanta, anume Muntenia (mai precis, zona Sud, ce cuprinde urmatoarele judete: Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman). Si va prezentam care sunt candidatii care stau cel mai bine in sindaje si care ar putea deveni viitorii parlamentari ai Romaniei.

Cu aceasta ocazie, consemnam si o premiera: nu am gasit nici un sondaj pentru candidatii din judetul Ialomita. Este primul judet despre care nu am gasit nici o referire la preferintele alegatorilor!

Castigatori

In celelalte sase judete, situatia se prezinta astfel: in total, avem 35 de candidati care par sa se desprinda in castigatori, dupa cum indica sondajele. Din acesti posibili castigatori, 26 ar proveni de la USL (20 de deputati si 6 senatori), iar 9 de la ARD (4 deputati si 5 senatori). Nici un alt partid nu pare sa aiba vreun candidat in primele preferinte ale alegatorilor.

Dar IATA cine sunt acesti 35 de candidati din Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman care ar putea deveni viitorii deputati si senatori:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult