Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine câştigă alegerile în Oltenia

Cine câştigă alegerile în Oltenia

scris de Doru Dragomir
11 afisari

De cateva zile, Econtext a lansat o serie de analize privind potentialii castigatori ai alegerilor parlamentare, din toate judetele si regiunile tarii.

Mai precis, am aratat care sunt candidatii care au cele mai mari sanse sa fie alesi, dupa cum arata diverse sondaje de opinie. Aceste sondaje au fost culese din diferite publicatii, in special ziare locale, ziarele din aceste judete.

Colegii inchise

Concret, aratam cine este pe primul loc in optiunile alegatorilor, dar acest lucru nu inseamna ca respectivii candidati au deja peste 50% si ca vor inchide colegiul in care candideaza. Multi sunt in aceasta situatie, dar sunt unii care conduc cu un procentaj sub acest nivel si unde, teoretic, lupta nu este incheiata.

Regiuni

Pana acum, Econtext a prezentat rezultatele sondajelor din cinci regiuni de dezvoltare: Bucuresti – Ilfov, din regiunea Moldovei (mai precis zona Nord-Est, cu judetele Bacau, Botosani, Suceava, Neamt, Vaslui si Iasi), din Dobrogea (zona Sud-Est, cu judetele Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Constanta si Tulcea), din Banat (zona Vest, cu judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis) si din Muntenia (cu judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman).

Oltenia

Iar vom continua cu zona Olteniei (regiunea de dezvoltare Sud-Vest, cu judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea. Si va prezentam care sunt candidatii care stau cel mai bine in sondaje si care ar putea deveni viitorii parlamentari ai Romaniei. In aceste cinci judete, situatia se prezinta dupa cum urmeaza: in total, avem 31 de candidati care par sa se desprinda in castigatori, dupa cum indica sondajele.

Iar Oltenia ramane rosie! Astfel, din acesti potentiali castigatori, 21 ar proveni de la USL (15 deputati si 6 senatori), 6 de la ARD (3 deputati si 3 senatori) si 4 de la PP-DD (2 deputati si 2 senatori).

Cine ar putea fi viitorii deputati si senatori din Muntenia

Practic, este zona cu cei mai multi candidati cu sanse de la PP-DD, ceea ce inseamna ca popularitatea lui Dan Diaconescu, candidat in Gorj, se extinde si asupra altor candidati din partidul sau. Dar IATA cine sunt acesti 31 de candidati din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea care ar putea deveni viitorii deputati si senatori:


1 comentariu

Zenovia-Zamfira 08-12-2012 - 00:38

In Oltenia castiga niste munteni, pai cum altfel?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult