Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine e ministrul Agriculturii din Guvernul Ciolacu

Cine e ministrul Agriculturii din Guvernul Ciolacu

scris de Misu Andrei
58 Afisari

Florin Barbu, propunerea PSD pentru Agricultură, ar fi fost mâna dreaptă a fugarului Darius Vâlcov, relatează Digi24. De altfel, parlamentarul ar fi fost director economic al Primăriei Slatina la momentul în care Darius Vâlcov ar fi primit mită pentru facilitarea câștigării unei licitații.

Florin Barvu, avizat pozitiv pentru conducerea Ministerului Agriculturii, nu a știut să răspundă, fiind întrebat de jurnaliști cât este salariul minim în Agricultură. După ce a greșit și a fost corectat, Barbu a afirmat: „haideți să vorbim de Agricultură, nu vorbim de partea economică”, relatează Digi24.

De altfel, potrivit unor surse PSD citate de Digi24, Florin Barbu ar fi fost mâna dreapta a lui Darius Vâlcov din postura de director economic al primăriei, funcție pe care a ocupat-o în perioada 2010-2014, potrivit CV-ului. De altfel, sursele citate au mai relatat că ministrul propus  a condus diverse structuri ale Primăriei Slatina, în timpul conducerii lui Darius Vâlcov, în perioada 2004-2012, fiind atunci poreclit și „Busi”.

Propunerea lui Florin Barbu în Guvernul Ciolacu a fost susținută de secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

De altfel, potrivit sursei citate, Barbu a fost preluat ca om de încredere de Paul Stănescu, fost lider PSD Olt, după ce Darius Vâlcov a intrat pe mâna procurorilor DNA.

Potrivit saursei citate, în 2014, Barbu a devenit directorul unei agenții guvernamentale din subordinea Ministerului Agriculturii, respectiv Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

În 2020, Florin Barbua intrat în Parlament pe listele PSD, iar în 2014, potrivit CV-ului de pe pagina Camerei, Barbu a devenit directorul unei agenții guvernamentale din subordinea Ministerului Agriculturii, respectiv Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

De altfel, Barbu a fost și președintele Comisiei parlamentare pentru Agricultură, după ce aceasta fusese condusă înainte și de Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu.

În rechizitoriul celor de la DNA, Darius Vâlcov a fost acuzat de faptul că a primit sume mari de bani de la o firmă pentru a facilita câștigarea unor licitații derulate de Compania de Apă Olt SA, iar la acea dată directorul economic al Primăriei Slatina era Florin Barbu, a mai relatat sursa citată.

Propus pentru Agricultură, specializat în Economie

În privința studiilor, Florin Barbu este specializat în economie, domeniu în care are și un doctorat la Universitatea Craiova. Privind pregătirea, ministrul propus are și un curs pentru achiziții publice.

Barbu și-a început cariera ca inspector specialitate la Direcţia Venituri din Primăria Municipiului Slatina, funcție pe care a ocupat-o timp de un an, iar apoi a devenit șef de Serviciu Constatare, impunere, control persoane fizice şi juridice până în 2007, când a devenit director al Direcției venituri, fiind din 2010 director economic.

Datorii, în loc de avere și un premiu

În declarația de avere, Barbu a trecut un singur apartament, cumpărat în 2006 alături de soție. Parlamentarul mai deține și un Range Rover cumpărat în 2015, declarația sa de avere fiind mai mult goală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS