Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine este mărul discordiei din USL în negocierile pentru noul guvern

Cine este mărul discordiei din USL în negocierile pentru noul guvern

scris de A.B.
11 afisari

Premierul Victor Ponta a declarat marți că a propus în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR și PC, precizând că nu s-a ajuns la un consens asupra acesteia.Potrivit unor surse politice, PNL se opune nominalizării lui Daniel Constantin, reprezentantului PC din guvern, ca vicepremier.

victor ponta despre negocierile pentru guvern

Victor Ponta despre negocierile pentru noua formula guvernamentala

„Nu am luat o decizie astăzi. (…) Vreau doar să vă spun foarte pe scurt că a existat o propunere din partea mea, ca prim ministru, ca guvernul să meargă luni în Parlament cu o nouă formulă guvernamentală, o formulă care să îl includă pe dl Iohannis, ca ministru de interne și viceprim-ministru. De asemenea, să includă încă trei viceprim-miniștri reprezentând, practic, toate cele patru partide care formează USL, să prevadă o formă de colaborare în cadrul Guvernului, în așa fel încât, înainte de ședințele de Guvern, alături de mine, ca prim-ministru, cei patru viceprim-miniștri, să avem o decizie foarte clară privind lucrurile pe care le discutăm și le adoptăm în Guvern, pentru a da o mai mare coerență actului de guvernare și pentru a îndepărta lucrurile care, din punctul meu de vedere, ca prim-ministru, nu au funcționat bine în formula actuală și anume, acea situație extrem de neplăcută pentru un Guvern, când, practic, un partid care face parte din coaliția de guvernare nu este de acord cu deciziile guvernului”, a spus Ponta, într-o conferință de presă.

El a subliniat că astfel de situații s-au întâmplat și că pe viitor trebuie evitate, „pentru o mai bună coerență a actului de guvernare și ca o formă de încredere între parteneri”.

„Mai concret sau mai clar (…) am propus ca înainte de ședința de Guvern, alături de cei patru viceprim-miniștri, reprezentând PNL, PSD, UNPR și PC, să avem o discuție politică, înainte de discuția din Guvern și ceea ce decidem să fie susținut nu doar în ședința de Guvern ci și ulterior, de către partidele pe care le reprezentăm. Nu a existat un consens asupra acestei formule în cadrul USL”, a mai spus Ponta.

El a arătat că liberalii s-au opus unei astfel de formule„Imediat ce avem acest consens pot să cer oficial Parlamentului un nou vot pentru structura Guvernului. Deocamdată, nu există”, explicat copreședintele USL.

Premierul a arătat că este nevoie de consens pe întregul ‘pachet’ de restructurare a Guvernului, nu pe ‘bucățele’ și a anunțat că o nouă întâlnire a liderilor Uniunii Social Liberale ar putea avea loc miercuri sau joi.

„Eu țin mult prea mult la ideea de USL și sunt dispus să fac toate eforturile pentru a găsi exact formula prin care Guvernul să funcționeze bine, să nu mai avem sincope în anul 2014 și să putem să avem, totuși, o responsabilitate comună asupra tuturor deciziilor Guvernului. Dacă începem să aruncăm cu răspunderea de la unii la alții, semănăm cu Convenția Democratică sau cu Alianța DA și nu îmi doresc acest lucru”, a adăugat premierul.

8 comentarii

George Gelu Silva 11-02-2014 - 20:34

Poporul se tara intr-o saracie extrem de crunta, majoritatea oamenilor mureau de foame, la salarii medii de 1, 200 de RON (263.15 euro ) pe luna, de subcersetor din Vest, maririle de salarii/pensii pentru 3% se faceau, impozitele se mareau, spitalele si medicina tot asa de vechi si de prapadite erau, tehnicile medicale tot de cacao erau, autostrazile si trenurile de mare viteza nu apareau, industriile ecologice si de 4wheelz se mutau din cauza drumurilor construite doar pentru superbaronii locali, de Teleorman, nu spre Europa, iar ei se certau, armata, sanatatea si educatia saraceau, erau in cea mai crunta distrugere si recesiune! Copiii Romaniei in tara viitor nu aveau! Decat sa devina toti procurori, judecatori sau particulari, altfel salariile/pensiiile de batjocura le primeau! Si pe la cozile saraciei mureau! Dupa ce in stres o viata intreaga traiau! Sau tara paraseau! Cam astea istoriile erau! Sa se puna pe treaba, ei nu se puneau! Trei sau patru vicepremieri ei nu stabileau, pentru ca apoi Romania sa prospere! Scuza pentru a nu face nimic ei aveau: SE CERTAU!!! OARE PENTRU ASTA SE VOTAU??? ACTORI EI ERAU? LA CN de STAT?

jan dinu 11-02-2014 - 20:47

—– HasidPontah —–

Nu e dac , nu e roman …
Doar extract mongo- tzigan …
Daca-shi lasa carliontzi
Juri ca-i jewde pentru totzi !!
JD-USA- CALIFornia

ValVerde 11-02-2014 - 20:50

„Cine este mărul discordiei din USL în negocierile pentru noul guvern”

===

Florin Salam ????

George Gelu Silva 11-02-2014 - 21:17

V-ati intrebat de ce salarii/venituri mici primiti? Pentru ca SECURITATEA domneste peste tot si toate, DE PESTE 40 de ANI! Si ACTIVISTII DE PARTID! CARE FURA, FURA TOTUL IN CALE! IAR VOI SUNTETI FOARTE FRAIERI SI ACCEPTATI TOATE MINCIUNILE DE TREI LEI PERECHEA SI II CREDETI CA NU AU BANI! AU BANI PENTRU FURTUL PERSONAL, NU PENTRU VOI, FRAIERILOR CE SUNTETI! FRAIERI SUNTETI CA NU PORNITI REVOLTE CA IN BOSNIA!

neacsum 11-02-2014 - 21:46

Ponta se face ca vrea sa pastreze USL-ul, dar il scoate in fata pe Daniel Constantin sa se bata cu Antonescu si sa il forteze pe acesta sa plece de la masa tratativelor. Johannis ar vrea sa ramana si primar si ministru, dar nu se poate iar Antonescu se face si el ca nu vede incompatibilitatea si il pune pe Johannis sa se bata cu Ponta. Deci practic Antonescu si Ponta se dueleaza prin Johannis si Constantin, in timp ce ei declara ca se iubesc si nu e nici o problema in USL. Mare boarfa si politica asta.

urbos 11-02-2014 - 21:57

Da ba Neacsule, si tu atunci o sa votezi cu Oprescu, ce te freci atata?

neacsum 11-02-2014 - 22:07

Sunt trei categorii de oameni pe care nu le suport: prostii, betivii si mincinosii. Ghici in ce categorie intra Oprescu ?

ValVerde 11-02-2014 - 22:35

APV-ist ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult