Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine este noul ministru al Comunicaţiilor

Cine este noul ministru al Comunicaţiilor

scris de D.P.
27 afisari

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul pentru numirea Deliei Popescu în funcția de ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

delia popescuNoul ministru va depune jurământul de învestitură miercuri, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Delia Popescu este președinte al Agenției pentru agenda digitală a României.

Fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, a fost schimbat din funcție la începutul lunii iulie, printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș.

Șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache, a deținut interimar funcția de ministru al Comunicațiilor.

Delia Popescu este președintele Agenției pentru Agenda Digitală din România, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea Prim-Ministrului.

S-a născut la 22 noiembrie 1978, în București.

Activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic — PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite — SNEP).

Principala sa preocupare a fost susținerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătățirea performanței administrației publice prin oferirea de servicii electronice de calitate.

A fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi (iul. 2006-nov. 2007), șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale (2007-2008), director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale (2008-2009), vicepreședinte (iun. 2009—nov. 2009), al Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, vicepreședinte (nov. 2009 — ian. 2014) al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, subordonat Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale

Din 2013, este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale.

Din ianuarie 2014, este președintele Agenției pentru Agenda Digitală din România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult