Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine este noul ministru delegat pentru Dialog Social

Cine este noul ministru delegat pentru Dialog Social

scris de C.P.
1 afisari

Liviu Pop este noul ministru delegat pentru Dialog Social. Printre priorităţile sale vor fi modificarea Legii 62 privind dialogul social şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social (CES).

Noul ministru delegat pentru Dialog Social.

Noul ministru delegat pentru Dialog Social.

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, după preluarea mandatului, că pentru modificarea Legii dialogului social mai sunt multe lucruri de făcut, însă ar trebui elaborat un regulament prin care ministerele, prefecturile şi companiile de stat să fie obligate să organizeze periodic comisii de dialog social, pentru că în multe dintre aceste structuri dialogul social nu există.

Pop a mai spus că o altă prioritate este funcţionarea CES şi, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie „să nu mai privim acordul cu Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană ca un baubau, cum a făcut Guvenul Boc”.

Fostul ministru delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a prezentat bilanţul celor 10 luni de mandat, arătând că pentru modificarea Legii dialogului social, lucru solicitat de mult timp de sindicate, a fost constituit un grup de lucru la nivelul Direcţiei Dialog Social.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult