Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine este noul prefect al Capitalei

Cine este noul prefect al Capitalei

scris de C.P.
34 afisari

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care l-a detaşat în funcţia de prefect al Capitalei pe Stana Sever Romulus, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa Executivului.

Stana Sever Romulus a fost consilierul primarului din sectorul 6, Gabriel Mutu, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA.

Ce spune primarul Sectorului 6 al Capitalei despre fostul lui consilier

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că noul prefect al Capitalei, Romulus Sever Stana, i-a fost consilier şi că este potrivit pentru noua funcţie, subliniind că este „un bun profesionist”.

„Este adevărat că a lucrat cu mine. Dumnealui a lucrat foarte mult în administraţie şi cred că este foarte potrivit pentru noua funcţie de prefect al Capitalei şi sunt convins că îşi va face treaba în noua funcţie. Nu este membru de partid, şi oricum nu avea voie să fie membru de partid. Eu l-am susţinut lângă mine tocmai pentru că era un bun profesionist. Am lucrat cu domnia sa pe toată perioada de când sunt primar al Sectorului 6 din Capitală. Din momentul în care am preluat mandatul a fost consilierul meu, după care funcţionar public, în ultima perioadă de timp”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Mutu primarul Sectorului 6 al Capitalei.

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care l-a detaşat în funcţia de prefect al Capitalei pe Stana Sever Romulus, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa Executivului.

Stana Sever Romulus a fost consilierul primarului din Sectorul 6, Gabriel Mutu, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA.

Acesta va exercita cu caracter temporar funcţia de prefect al Capitalei, în urma detaşării.

Potrivit declaraţiei de avere din 7 mai 2018, în perioada în care a fost consilier al primarului din sectorul 6, Sever Romulus Stana are un apartament de 57 mp cumpărat în anul 2016, dobândit prin credit.

Salariul anual încasat la primăria sectorului 6, în funcţia de consilier al primarului, a fost de 38.190 de lei, conform sursei citate. Soţia sa, Cătălina Nicoleta Stana, ca poliţist local la D.G.P.L. Sector 6, a avut un salariu anual de 54.356 de lei. Luca Andrei Stana a primit o alocaţie anuală de 1.008 lei, la sursa de venit fiind trecut Ministerul Muncii.

Pe data de 20 decembrie 2018, Speranţa Cliseru şi-a încetat mandatul în funcţia de prefect al Capitalei, potrivit unui anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Fostul prefect al Capitalei, Speranţa Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

În jurul Speranţei Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susţinut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult