Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine face parte din Guvernul din umbră al PDL

Cine face parte din Guvernul din umbră al PDL

scris de A.H.
10 afisari

Guvernul din umbră al PDL are 16 „ministere”, iar persoanele care le vor coordona au fost numite pe criterii de competență și profesionalism, a declarat luni prim-vicepreședintele formațiunii, Cătălin Predoiu, de altfel „premierul din umbră” al PDL.

„Suntem într-un moment în care încrederea în clasa politică este slăbită, un moment în care guvernarea proastă a USL a adâncit prăpastia între politicieni și popor. De aceea, noi am construit acest guvern alternativă cu gândul de a recâștiga această încredere pe bază de soluții, pe bază de viziune, pe bază de asumare a experienței trecute cu bune și rele, pe bază de apropiere de oameni, de apropiere de popor. USL a instalat, practic, la guvernare o inaptocrație. Un grup de oameni care sunt inapți să guverneze, inapți să furnizeze soluții. De aceea, în antiteză, noi ne-am dorit și credem că reușim ca acest guvern alternativă al PDL să prezinte competențe. Competența și profesionalismul au fost criteriile de bază în alcătuirea acestui guvern”, a afirmat „premierul” guvernului alternativă al PDL.

Predoiu a explicat felul în care a fost alcătuită această „echipă guvernamentală”.

„Guvernul pe care l-am construit împreună cu colegii conține un număr de 16 portofolii, fiind un guvern echilibrat și adaptat nevoilor reale ale României, și nu nevoilor clientelei politice, așa cum a făcut USL, alcătuind un guvern mamut. Șase miniștri sunt femei. Nouă din cei 16 miniștri sunt noi, oameni noi care nu au mai fost în structuri guvernamentale. Media de vârstă este de 45 de ani”, a completat prim-vicepreședintele PDL.

Cătălin Predoiu a precizat că guvernul alternativă al PDL își propune nu numai să sancționeze orice greșeală a guvernului în exercițiu, ci și să pregătească guvernarea viitoare.

„Este foarte important ca PDL să ajungă la guvernare pregătit. Să avem oamenii pregătiți, să avem soluțiile pregătite și, în timp, să recâștigăm încrederea alegătorilor „, a declarat Predoiu.

Acesta a subliniat că echipa pe care o va coordona va monitoriza zi de zi activitatea miniștrilor în exercițiu.

„Vom analiza măsură cu măsură tot ce fac miniștri în exercițiu. Și, bineînțeles, vom ieși să spunem sus și tare ceea ce se greșește, și se greșește în fiecare zi. În același timp, vrem să fim un guvern aproape de oameni. Vom merge în țară, vom avea contact nu numai cu organizațiile noastre, dar și cu mediile profesionale, cu cercurile de afaceri. (…) În mod oficial, potrivit cifrelor macroeconomice, situația pare bună, în mod real în economia reală lucrurile sunt dramatice”, a mai declarat Cătălin Predoiu, adăugând că principale probleme cu care se confruntă România sunt șomajul, sărăcia, pierderea locurilor de muncă și falimentele firmelor mici și mijlocii.

„Miniștrii din umbră” ai PDL sunt: Radu Carp—Afaceri Externe, Marinică Dincă—Apărare Națională, Alin Tișe—Interne, Administrație și Dezvoltare Regională, Monica Macovei—Justiție, Andreea Paul—Economie, Gheorghe Ialomițianu—Finanțe, Lucian Bode—Energie, Ștefan Gheorghe—Agricultură, Dezvoltare Rurală și Producție Alimentară, Anca Boagiu—Infrastructură; Alexandru Nazare—Fonduri Europene, Claudia Boghicevici—Muncă, Familie, Protecție Socială, Sulfina Barbu—Mediu, Dragoș Șerban—Sănătate, Raluca Turcan—Educație și Cercetare; Radu F. Alexandru—Cultură, Sorin Moldovan—Tineret și Sport.

În guvernul alternativă al PDL se vor regăsi și trei secretari de stat: Cristina Dobre—Sănătate; Adrian Miroiu—Cercetare și Maria Moța—Muncă.


2 comentarii

pensionar 24-09-2013 - 22:01

Neinteresant subiectul,nu merita comentat ! Sa ramana in umbra.

UnUL 25-09-2013 - 13:33

Oricum, oricare din cei din „guvernul din umbră” e de 10 ori mai competent decât ministrul USL-ist în funcţie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult