Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine sunt candidaţii PSD la Capitală şi sectoare

Cine sunt candidaţii PSD la Capitală şi sectoare

scris de Z.V.
13 afisari

Liderii PSD se vor reuni vineri, în cadrul Comitetului Executiv al partidului, pentru a valida candidaţii la primăria Capitalei şi sectoare, însă negocierile cu partenerii de la ALDE şi UNPR continuă.
candidati psd alde unprSurse din PSD au declarat, pentru Mediafax, că există câteva certitudini pentru Capitală, dar şi sectoare unde continuă negocierile şi discuţiile interne.

Astfel, Gabriela Firea va fi anunţată, oficial, candidatul PSD la Capitală şi va beneficia de sprijinul ALDE, în timp ce UNPR a decis să intre în cursă cu un candidat propriu – Ilie Năstase.

ALDE a negociat cu PSD susţinerea pentru două sectoare ale Capitalei. La Sectorul 1 va candida fosta jurnalistă Laura Chiriac, susţinută de ALDE şi PSD.
De asemenea, ALDE a primit la negocieri şi Sectorul 4 al Capitalei, acolo unde favorit la candidatură este actualul viceprimar Ștefan Spiridon, însă sunt luate în calcul şi alte opţiuni. Surse din cadrul formaţiunii susţin că ar putea exista şi varianta unui transfer politic către ALDE, pentru a creşte şansele partidului.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone domină în toate sondajele, iar cei de la PSD şi ALDE aşteaptă să vadă dacă acesta va alege să candideze, în condiţiile în care şi-a anunţat ieşirea din politică ca urmare a tragediei din Colectiv.

La Sectorul 2, surse din PSD susţin că s-a negociat cu actualul primar, Neculai Onţanu, iar acesta va candida având sprijinul PSD şi UNPR. De această dată ALDE va merge separat de PSD şi va avea candidat propriu.

La Sectorul 3, PSD şi UNPR îl vor susţine pe actualul primar, Robert Negoiţă, care domină în toate sondajele interne ale PSD, având peste 70% intenţie de vot.

Sectorul 5 reprezintă o problemă pentru PSD şi ALDE. Surse din PSD susţin că aici va candida liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, dar problema este Marian Vanghelie. Primarul suspendat al Sectorului 5 este favorit în sondajele interne, având un scor de peste 35%.

Pentru Sectorul 6, PSD îl pregăteşte pe senatorul Gabriel Mutu, care va beneficia şi de sprijinul ALDE în cursa electorală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult