Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cine va câştiga alegerile parlamentare în Moldova

Cine va câştiga alegerile parlamentare în Moldova

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Am intrat in linie directa pentru alegeri, acum cu greu se mai poate schimba ceva. Practic, am putea spune ca zarurile au fost deja aruncate, iar acum se mai asteapta confirmarile oficiale.

ARD vs USL! Lista realizarilor si esecurilor

ARD vs USL!

Din acest motiv, acum este momentul de a anticipa viitorii castigatori, de a vedea care sunt candidatii care au cele mai mari sanse de izbanda, de a deveni deputati sau senatori. Si singura solutie raman sondajele de opinie.

Econtext demareaza astazi o serie de analize privind potentialii castigatori ai alegerilor parlamentare. Va prezentam care sunt posibilii castigatori, asa cum arata sondajele de opinie.

Si vom prezenta opt analize, ce se pliaza pe regiunile de dezvoltare din Romania (Moldova, Dobrogea, Transilvania, Muntenia, etc.).

In fiecare zi, vom prezenta potentialii norocosi din doua regiuni. Si vom incepe cu Moldova (regiunea Nord-Est ce cuprinde judetele Bacau, Botosani, Suceava, Neamt, Vaslui si Iasi), dupa care va urma Dobrogea (regiunea Sud-Est ce cuprinde judetele Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Constanta si Tulcea). Aceste doua regiuni au, in total, o populatie de circa 6,5 milioane de locuitori. Foarte important: toate sondajele au fost culese din diferite publicatii, in special ziare locale, ziarele din aceste judete.

Moldova

Iar prima analiza de acest gen se refera la zona Moldovei, la judetele Bacau, Botosani, Suceava, Neamt, Vaslui si Iasi. Econtext a identificat sondaje pentru aproape toti candidatii din aceste judete. Pentru colegiile care nu au fost incluse, nu am gasit sondaje sau finalistii sunt cotati cu sanse egale (au acelasi procentaj in sondaje). In total, in aceste judete avem 48 de posibili castigatori (33 de deputati si 15 senatori). Dintre acestia, 21 deputati si 9 senatori sunt de la USL, 9 deputati si 6 senatori concureaza pe listeleARD, iar alte trei persoane fac parte din partidul lui Dan Diaconescu.

Dar IATA cine sunt acesti 48 de candidati care sunt cotati ca vor deveni parlamentari, cine sunt posibilii deputati si senatori:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult