Acasa Actualitate-InternaPolitica interna CIO decernează României Medalia de Onoare

CIO decernează României Medalia de Onoare

scris de Marin Neacșu
2.072 Afisari

Anul acesta România va primi Medalia de Onoare a Comitetului Olimpic Internaţional pentru reînvierea spiritului olimpic şi aplicarea principiilor enunţate de Pierre de Coubertin până în cele mai oficiale structuri ale statului. În motivaţia care însoţeşte alegerea, se specifică:

CIO decernează României Medalia de Onoare

„Nici o organizaţie, nici un sportiv, nici un stat nu a reuşit să demonstreze cu atâta putere spiritul de fair play şi necesitatea participării la competiţie, cum au făcut-o recent politicienii români, BEC şi guvernul României. S-a mai întâmplat şi în cadrul competiţiilor sportive, să acordăm două medalii de aur la unele competiţii sau întreceri unde câştigătorul nu a putut fi stabilit şi egalitatea a fost aproape perfectă sau diferenţa imposibil de nesesizat. Dar ceea ce au realizat oficialităţile române la alegerile Parlamentare depăşeşte de departe chiar şi intenţiile lui Pierre de Coubertin şi merită admiraţia întregii lumi. De aceea am decis să acordăm această diplomă pentru prima şi probabil ultima oară oficialităţilor române, pentru modul în care au demonstrat că în viaţă nu contează pe ce loc termini o competiţie, important e să participi, odată lansat în competiţie, vei fi câştigător. Diploma va fi înmânată unuia din câştigătorii care au plecat fără nici o şansă, un fost om de sport, care nu numai că nu avea nici o şansă dar a participat în condiţii vitrege, având o condamnare definitivă care îl trăgea în jos împiedicându-l să concureze, mediul în care concura era total ostil şi cu un ultim efort a reuşit să mai fie şi implicat pe timpul competiţiei într-un accident de circulaţie care ar fi închis definitiv culoarul alergătorului. Cu o ambiţie nemăsurată, o dorinţă de a participa şi câştiga împinsă până la ridicol, frizând bunul simţ, competitorul pe numele său Gigi Neţoiu, a reuşit nu numai să termine pe locul 3 dar chiar şi să fie declarat învingător. Prin această faptă, România va intra cu siguranţă „dans l’analle d’Olimpism Mondiel” pentru că ceea ce a realizat prin aceste alegeri parlamentare a depăşit puterea de imaginaţie a întregii omeniri.

Notre respect La Roumanie !”

Mesaj primit de la Comitetul Olimpic Internaţional prin FAX YOU.

P.S. Se pare că anul 2012 va fi anul record al României, „anul victoriei” pe toate planurile. După această binemeritată medalie, România concurează cu succes şi la Medalia de Onoare a Comitetului Internaţional al Circarilor pentru realizarea celei mai complicate figuri de circ şi celei mai mari densităţi de parlamentar pe metru pătrat. Să ţinem pumnii parlamentarilor români.

Iată propunerea de rezolvare a locurilor în parlament. Propunerea prezintă avantajul că nu necesită număr suplimentar de scaune, deci se realizează economie, se poate folosi şi tavanul şi pereţii deci eficienţă maximă în folosirea spaţiului, şi în plus este introdus în circuit şi patul atât de necesar parlamentarilor majoritari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult