Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ciobanii au învins. Guvernul dă liber câinilor de la stână

Ciobanii au învins. Guvernul dă liber câinilor de la stână

scris de C.P.
21 afisari

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o ordonanță de urgență prin care prevederile legii contestate marți de crescătorii de animale au fost prorogate până pe 25 aprilie anul viitor.

caini stanaPotrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, ordonanța de urgență prorogă cele două articole ale legii care țin de perioada pășunatului și de numărul de câini de la stână. 

De asemenea, Dan Suciu a precizat că premierul a trimis celor doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului o scrisoare prin care le solicită să vină cu soluţii privind modificarea Legii vânătorii, adăugând că există un „interes comun” de a rezolva această problemă.

Peste 3.500 de crescători de oi au protestat marţi la Palatul Parlamentului, pe parcursul manifestaţiei înregistrându-se incidente după ce o parte din aceştia au forţat poarta şi au reuşit să intre în curte.

Astfel, protestatarii au avut ciocniri cu jandarmii, care au încercat să îi oprească să pătrundă în curtea Parlamentului. În busculada creată în încercarea manifestanţilor de a intra în curtea Parlamentului, un jandarm a folosit un spray lacrimogen.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Eneche, jandarmul a folosit sprayul pentru a se apăra, fiindu-i rupt un deget în busculada creată. În urma incidentului, jandarmul a fost dus la spital.

Reprezentanţi ai protestatarilor au fost invitaţi la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, care s-a întrunit pentru a discuta despre nemulţumirile acestora, respectiv noile modificări ale Legii vânătorii, după care să propună o serie de modificări către Ministerul Mediului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult