Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ciolacu a discutat cu Iohannis despre funcţia de preşedinte al Consiliului European

Ciolacu a discutat cu Iohannis despre funcţia de preşedinte al Consiliului European

scris de D.P.
194 Afisari

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre funcţia de preşedinte al Consiliului European care ar putea reveni României, şeful Executivului precizând că este o şansă reală, pentru că avem un culoar bun, iar Iohannis ar putea prelua această poziţie în luna mai. Premierul a mai arătat că el face propunerea de comisar european şi că ţara noastră nu poate avea acelaşi portofoliu de comisar ca cel deţinut în prezent, pe Transporturi.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functie a unor membri ai Curtii Constitutionale, la Palatul Cotroceni din Bucuresti, sambata, 11 iunie 2022. In imagine: presedintele Romaniei, Klaus Iohannis (S) si presedintele Camerei Deputatilor , Marcel Ciolacu (D). EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Premierul a arătat că există o şansă reală de a prelua şefia Consiliului European, pentru că avem un culoar foarte bun. Şeful Executivului a spus că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre această temă.

Şeful statului ar putea să preia funcţia de preşedinte al Consiliului European în luna mai, iar atunci ar trebui să îşi dea şi demisia din funcţie. De altfel, preşedintele ar urma să meargă săptămâna viitoare în Parlamentul European.

Premierul a precizat că potrivit atribuţiilor, el numeşte comisarul european, România urmând să preia alt portofoliu faţă de cel actual, pe Transporturi, deţinut de Adina Vălean.

Conform unor informaţii apărute în spaţiul public, în PNL a fost discutată varianta în care funcţia de preşedinte al Consiliului European ar putea fi preluată de preşedintele Klaus Iohannis, actualul ocupant, Charles Michel, anunţându-şi intenţia de a candida pentru Parlamentul European. În acest caz, ar urma o demisie a preşedintelui Iohanis, în luna iunie, înainte de încheierea mandatului la Cotroceni, iar, conform Constituţiei, postul ar fi ocupat, interimar, de preşewdintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult