Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ciolacu condamnă atacurile asupra civililor din Ucraina

Ciolacu condamnă atacurile asupra civililor din Ucraina

scris de Misu Andrei
72 Afisari

Șeful Camerei Deputaților, liderul PSD Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj prin care condamnă atacurile de luni dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina.

Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

„Condamn cu desăvârșire atacurile severe cu rachete comise de Rusia împotriva unor civili și ținte civile nevinovate”, a transmis Marcel Ciolacu pe Twitter.

Șeful Camerei Deputaților a mai erătat că „suntem fermi pentru protecția vieții oamenilor și a integrității teritoriale a Ucrainei”.

În urma atacurilor lansate luni dimineață de Rusia în mai multe orașe din Ucraina, președintele României, Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul pentru Ucraina, în lupta împotriva agresiunii Kremlinului și a precizat că uciderea oamenilor nevinovați trebuie să înceteze.

„Condamn ferm atacurile oribile ale Rusiei cu rachete asupra orașelor și infrastructurii civile ucrainene. Uciderea oamenilor nevinovați trebuie să înceteze. Vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii Kremlinului” , este mesajul postat de președintele Iohannis pe Twitter.

  Premierul Nicolae Ciucă a susținut că „aceste crime de război, moartea unor civili nevinovați aduc multă suferință și încalcă Carta ONU”. 

Atac cu rachete în Kiev. O rachetă a căzut aproape de Ambasada României

O rachetă a căzut luni dimineață la câteva sute de metri de ambasada României din Kiev, a scris ministrul de Externe Bogdan Aurescu, pe Twitter, anunțul fiind urmat de o condamnare a atacurilor.

„Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile în centrul Kievului și în alte orașe ucrainene, cu o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderi de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă o rachetă a lovit la doar 850 de metri de sediul ambasadei”, a scris ministrul Bogdan Aurescu.

Șeful Diplomației române a precizat că personalul Ambasadei României este în siguranţă.

Mai multe orașe din Ucraina,sub asaltul rachetelor rusești

În Capitala Ucrainei, au fost auzite mai multe explozii luni dimineață, în jurul orelor locale 08:15 (05:15 GMT), iar sirenele de alertă au răsunat după mai multe zeci de minute după explozii

8 oameni au fost uciși și 24 au fost răniți grav în urma bombardamentelor, arată un prim bilanț. Cel puțin 4 rachete au vizat centrul Kievului la o oră de vârf, în momentul atacului fiind mulți oameni în acea zonă.

Rachetele rusești au vizat și oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult