Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament pe reforma fiscal-bugetară, cu mandatul pe masă

Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament pe reforma fiscal-bugetară, cu mandatul pe masă

scris de A.P.
74 Afisari

Premierul Marcel Ciolacu vrea să oprească risipa banilor publici și evaziunea printr-un pachet de reforme, pentru care își va angaja răspunderea în Parlament. Este o debandadă bugetară, a spus premierul, joi, care trebuie înlocuită cu un sistem echitabil pentru toată lumea. 

Risipa bugetară, evaziunea și ocolirea taxelor cumulate sunt frâna care țin pe loc dezvoltarea României. Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă pe picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli, și-a început discursul șeful Executivului, înaintea ședinței de guvern.

Vociferările din spațiul public ale unor „ipoctiți”, care critică ceea ce au cuprins în PNRR l-au făcut pe Ciolacu să ia decizia de a ocoli procedura clasică legislativă și de a alege o modalitate simplificată și mai rapiudă: angajarea răspunderii guvernului.

Premierul anunță că merge mai departe, cu toată fermitatea, afirmă Ciolacu, și va lua „mai puțin de la noi” și mai mult de la cei care fac mulți bani, pentru a da pensionarilor.

Nu mai putem continua așa și da, dacă-mi permiteți, aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă, și de la cei care fac foarte mulți bani pentru a da și la pensionari, care au muncit o viață, și la cei aflați în nevoie. Cred că acesta este modul corect în care un stat trebuie să comporte în fața cetățenilor săi.

Reamintim că o serie de miniștrii din Cabinetul Ciolacu vor merge, la Bruxelles, la finalul lunii august, pentru a avea discuții tehnice cu reprezentanții Comisiei Europene. Și premierul va ajunge la Bruxelles, pentru discuții pe tema țintei de deficit.

Surse guvernamentale au afirmat că premierul a informat-o pe șefa Comisiei. în cadrul întrevederii de la Atena că va solicita modificarea calculului deficitului, care să nu includă costurile suplimentare generate de războiul din Ucraina.

Pe 14 august, europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, i-a solicitat președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să facă modificări temporare la felul în care se calculează deficitul bugetar. Mai exact, Executivul european ar trebui să „extragă costurile directe aferente ajutorului acordat Ucrainei și Republicii Moldova din metodologia de calcul a deficitului bugetar”, în opinia europarlamentarului social-democrat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS