Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ciolacu pregătește mazilirea lui Oprișan

Ciolacu pregătește mazilirea lui Oprișan

scris de Misu Andrei
64 afisari

Liderii PSD s-au reunit, luni, în ședința Consiliului Politic Național, o ședință de analiză a rezultatului de la alegerile locale. Fiecare organizație discută cu conducerea centrală rezultatul obținut. La ședința organizată în sistem de videoconferință nu participă însă liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, susțin surse din partid, pentru Digi24.ro.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar vrea să scape de Oprișan după ce baronul PSD a pierdut alegerile pentru șefia Consiliului Județean Vrancea. Oprișan ar urma să fie tras pe linie moartă și înlocuit din fruntea organizației PSD Vrancea. Planul lui Opriașn era, însă, altul.

Baronul PSD și-ar fi dorit un loc în Parlament, model pe care vor încerca să îl urmeze mai mulți lideri ai partidului care nu au reușit să câștige un loc în administrația locală la alegerile din 27 septembrie.

Surse din partid susțin, însă, că cel mai probabil Marian Oprișan va fi schimbat din fruntea organizației cu Cristian Misăilă, social democratul care a câștigat un nou mandat de primar în Focșani, iar Oprișan va fi tras pe linie moartă și nu va prinde nici loc pe lista PSD pentru Senat.

În zilele următoarea, organizațiile PSD județene vor discuta, individual, cu conducerea partidului criteriile și persoanele care vor fi susținute pentru un loc în Parlament.

Potrivit unor surse, liderii PSD se așteaptă să obțină în jur de 120-130 de parlamentari.

PSD-iștii care au pierdut, pe lista neagră. Excepție – Gabriela Firea

Mai mulți lideri de organizații județene și-ar putea pierde funcția de conducere de la vârful filialelor, după alegerile locale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult