Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ciorbea şi PNŢCD propun Calea Dreaptă spre monarhie

Ciorbea şi PNŢCD propun Calea Dreaptă spre monarhie

scris de D.P.
4 afisari

Fostul premier Victor Ciorbea a fost ales sâmbătă, la Congresul extraordinar al PNŢCD, organizat la Palatul Parlamentului, preşedintele partidului.

pntcd_ciorbea_monarhie

foto: Agerpres

Delegaţii ţărănişti au adoptat moţiunea cu care Victor Ciorbea a candidat la şefia partidului, precum şi echipa de conducere propusă de acesta.

În moţiunea intitulată „Calea dreaptă – Naţional-Ţărănismul Creştin Democrat, Civic şi Monarhic, întemeiat pe Moralitate, Dreptate Socială şi Justiţie”, prezentată de Victor Ciorbea, se susţine reunificarea PNŢCD şi revenirea acestui partid pe scena politică, prin crearea coaliţiei Calea Dreaptă.

Delegaţii i-au ales pe prim-vicepreşedintele partidului, funcţie pentru care a candidat Andrei Dimitru, pe preşedintele CNC – Gheorghe Ciuhandu, şi pe secretarul general – Mihai Grigoriu. Pentru funcţiile de vicepreşedinţi au candidat 36 de membri ai PNŢCD, printre care şi Radu Sârbu.

„În anul de graţie 2011, PNŢCD ia iniţiativa formării unei largi coaliţii politice – Calea Dreaptă, ca posibilă alternativă de alegere pentru un electorat mereu adus în postura de a alege doar ‘răul mai mic’. Naţional-Ţărănismul Creştin Democrat îşi propune ca prin Calea Dreaptă să ofere celor nemulţumiţi de la PDL, USL şi UDMR posibilitatea de a opta şi pentru altceva decât pentru ceea ce li s-a impus cu forţa de către oligarhii: bani, sondaje mincinoase etc”, se arată în moţiune, potrivit Agerpres.

Ciorbea precizează în moţiune că pilonii fundamentali pentru această coaliţie sunt reprezentaţi de revenirea la monarhia constituţională şi „refacerea societăţii civile, având la temelie moralitatea, dreptatea socială şi justiţia”.

Victor Ciorbea a susţinut că PNŢCD trebuie recunoscut inclusiv de puterea actuală. El a arătat că orice congres organizat de o altă grupare a ţărăniştilor nu poate fi decât „o adunare de salariaţi, pentru că delegaţii sunt aici, acum”.

La congres a participat şi Ion Diaconescu (94 de ani), fruntaşul de drept al PNŢCD.

23 comentarii

YAAKOV 18-06-2011 - 18:36

Victor Ciorbea este jigodia care ne-a dat :”reforma pe paine”, trimitant oamenii in somaj, si a lasat zecii de mii de familii fara venituri. Este un agent al FMI si al marelui capital din Vest. Iar PNTCD este plin de securisti, in special la varf. Nu va primi mule voturi, dar ne asteptam la fraudarea alegerilor. Pleaca unii de la putere, vin altii, dupa asta se rotesc, sa dea impresia ca este democratie si ca ce se intampla este prin vointa poporului, dar toti au in spate aceleasi forte oculte, antiromanesti.

urbos 18-06-2011 - 19:01

Te referi la javrele securiste ca Basescu?

YAAKOV 18-06-2011 - 19:13

Ma refer la toti cei care au condus tara dupa ’89 si ne-au dat inapoi cu un secol. Toti au in spate fortele diversioniste din Vest si din Rusia. Toti ne-au facut rau. Romania nu poate sa iasa din marasmul in care se afla prin „rotatia cadrelor” de dupa ’89. Ne trebuie o cu totul alta clasa politica.

marian 18-06-2011 - 19:34

Esti un mincinos,un pedelist infocat.

Cercul 18-06-2011 - 20:22

Eu am propus o serie de proiecte care pot fi indeplinite de un individ sau un cerc de indivizi fara a necesita sprijin politic.
Pe scurt e vorba de constituirea unei organizatii nonprofit care sa dezvolte proiecte. Cetatenii vor fi atrasi in ea de necesitatea rezolvarii problemelor lor.
Solutia nu e noua fiind folosita si de comunisti, insa particularizarea este ca in final ONG nu devine partid.

Ciu Huhu 18-06-2011 - 20:17

Yaakove s…ra comunista-pedelista-secu..ta-basista-portoc…ie, ba nesimtitule nu ti-e rusine de neadevarurile, minciunile ce le propagi AICI privitor la adversarii STAPINULUI TAU BASESCU???

Ciu Huhu 18-06-2011 - 20:33

Ptiu Yaakove, sa-ti fie vesnic rusine sluga a lui Basescu!

Aolica 18-06-2011 - 23:48

Adica Traian Cel Mare nu trebuie stimat?
Ce vorbesti tu acolo?
Parca ai fi un liberal, fara nimica sfant, asa te comporti.

YAAKOV 19-06-2011 - 00:01

Ba baitule, tu bubui de prost ce esti ! Esti elementul nul al forumului. Ai taratze in cap..

Cercul 19-06-2011 - 00:05

Poate. Si poate are o personalitate de tip subordonat, un tip care nu-si poate asuma initiativa si-i place sa i se traseze sarcinile de efectuat de catre altul.

Ciu Huhu 19-06-2011 - 15:28

Te supara adevarul, n-asa?

Aolica 18-06-2011 - 21:35

Este si normal sa se vorbesca despre intronarea Regelui Traian I-ul, mai ales pt ca avem ocazia sa rescriem Constitutia in acordanta, si deoarece se nimereste bine, caci mandatul de presedinte se apropie de sfarsit, si ar fi bine pt tara sa fie o continuitate si stabilitate politica.

Dar tare mi-e teama ca or sa se gaseasca diveerse personaje precum elementul-Ciu si elementul-Urb, care sa se bosumfleze si sa critice la o adica chiar si numarul de nestemate de pe coroana, rechizitionare Pelesului pt a fi facut cadou Croanei si familiei princiare Basescu-Dobrogea, si alte detalii fara importanta.

Cercul 19-06-2011 - 00:00

Monarhia nu difera prin fond de republica decat prin elementele intre care este transmisa puterea. Monarhie rude, republica prieteni.
Romanilor li se pare dupa cuvantul tovarasului Iliescu ca au pasit intr-o oranduire mai dreapta cu republica, in fapt nu se alege nimic se face rotatia la putere a prietenilor. Mi se pare sugestiv faptul ca multi oameni politici erau oamenii apelor: Basescu marinar, Petre Roman specialist in mecanica fluidelor, Iliescu hidroenergetician. Priviti si la nivel de oras. Oare actualii oameni politici nu erau partenerii de pahar care acum se intalnesc la o stica de Borsec la mese oficiale si nu la una de secarica?

Cercul 19-06-2011 - 00:13

Mai degraba voievodul I Traian, el intentionand sa ramana doar cu Muntenia, celelalte provincii preface in dolari cedandu-le, rege e prea mult pt o tara asa mica.
El nefiind compatibil cu fineturile aristocratice, mai bine i s-ar potrivi un titlul de sef peste corturi, bulibasa.
Romanii sa fie atenti Traian I-ul sa nu doreasca cnezatul Ilfovului.

ionel 18-06-2011 - 23:15

cu 3 taranisti si 17 platiti ciorbea sigur este cu capul cu 0% mai face si propuneri cu monarhia -e dus saracu -numai lideri noi mai pot salva ceva in pntcd

ioan 18-06-2011 - 23:22

CIORBEA DISTRUGE PNTCD! ACESTA NU A FOST CONGRESUL PNTCD. NU AU PARTICIPAT DELEGATI PNTCD. DIACONESCU, LA 94 DE ANI, E MANIPULAT. Ciorbea nu este membru PNTCD din ianuarie 2007!!! A FOST O LUCRATURA A STRUCTURILOR CARE-L CONDUC PE CIORBEA SA DISTRUGA PNTCD. RUSINE, CIORBEA! VEI RASPUNDE PENTRU ILEGALITATILE TALE!

urbos 19-06-2011 - 00:27

Cine reprezinta PNTCD ma vierme securist? D-alde Pavelescu si Milut, care sugeau la prohabul Securitului de la Cotroceni? Mars ma d-aici imputitule ca nu pacalesti pe nimeni.

Alex. Roman 19-06-2011 - 00:12

Dl. Victor Ciorbea si toti ceilalti acuali lideri din PNTCD se pare ca nu au inteles absolut nimic din…fenomenul de „gaura neagra”,in care o formatiune politica de prim rang poate fi aruncata in neantul istoriei recente,numai si numai din simplul fapt ca s-a facut frate cu…dracul „impelitat” si…democrat si …anticomunist din Modroganul lui Basescu.Cu tristete remarc,PNTCD nu are absolut nicio sansa de a trece pragul electoral al viitoarelor alegeri.CALEA DREAPTA a PNTCD ar fI fost, evident, opozitia categorica la adresa actualei Puteri; si alaturarea inechivoca la noua coalitie majoritara din Parlamenttul Romaniei.Or,PNTCD-ul pare a fi, la fel ca si UNPR-ul , inca o marja de santaj pentru ambitiile prezidentiale!…\alex

jan dinu 19-06-2011 - 05:00

V-aduc aminte :
— CIORBARU — parca era avocatul lui
–nea Ion Diaconescu — care cerea statului
ROMAn despagubiri ca a stat in inchisorile comuniste
shi pentru – suferintza – cerea 80 milioane euro (cam asha ) …
NU stiu daca el (nea Ion ) cerea shi despagubiri ca dupa
„lovilutie „a fost deposedat de carnetul PCR (Parttidul Comunist ROMAn)
lipsindu-l de privilegiile ce i-se cuveneau ca membru ??
JD-USA

Parpanghel CARE...penene tze cee deh 19-06-2011 - 12:17

Cu ciorbea si milut in frunte spre mi shu tu ,victorii multhe!

Ciu Huhu 19-06-2011 - 15:26

Pai voi portocalii vreti sa inghititi ce a mai ramas din PNTCD!

taranist vechi 19-06-2011 - 12:45

vechi taranist voi sta departe de partid –chiar nu se gaseste un lider nou in pntcd fara bube in cap -ciorbea si ai lui sunt plini de buboae rae securista -chiar nu mai au pic de rusine sa iasa tot ei in fata -oare cei din sala cred ca ei reprezinta pntcd- va inselati domnilor

c.neagoe 20-06-2011 - 09:20

Tare frica va mai este de PNT! Vorba sefului vostru : „de ce va e frica nu scapati !” Mai baieti s-a mai trezit romanul ; este adevarat , toti au furat , dar nu Ciorbea . Este singurul cinstit si de asta are nevoie tara . Securistii din PNT , cei ce au avut sarcina sa compromita PNT-ul . sunt in PSD si PDL , asa ca nu o sa mai pacaliti poporul . Va asteapta ceasul socotelilor !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult