Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Circ în Parlament. Deputaţii Opoziţiei vociferează din balcoane

Circ în Parlament. Deputaţii Opoziţiei vociferează din balcoane

scris de D.P.
2 afisari

Deputaţii Puterii au cerut marţi colegilor din Opoziţie, care se aflau în balcoanele sălii de plen, să păstreze liniştea în timpul şedinţei Camerei inferioare a Parlamentului.

Parlament-Camera-Deputatilor

Circ în Parlament. Deputaţii Opoziţiei vociferează din balcoanele

‘Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, persoanele care asistă la şedinţă trebuie să păstreze liniştea şi să se abţină de la orice manifestare de aprobare sau dezaprobare, în caz contrar fiind eliminate din sală de către forţa publică pusă la dispoziţia preşedintelui’, a spus deputatul PDL Gheorghe Tinel. Acesta i-a solicitat preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, să ia ‘măsurile necesare’ pentru persoanele care stau în balcon. ‘Nu suntem pe stadion, nu suntem într-o arenă de sport, rugămintea este să păstrăm un cadru decent de organizare, chiar dacă Opoziţia nu vrea să participe’, a mai spus Tinel.
În replică, deputatul PSD Marian Neacşu i-a spus lui Gheorghe Tinel că ‘a pierdut un foarte bun prilej să tacă’, pentru că acele persoane sau acei invitaţi de la balcon de care discută el sunt deputaţi în Parlament şi sunt în exercitarea mandatului.  ‘Mai mult decât atât, vociferările din sală îmi dovedesc că vă deranjează faptul că sunt în balcoane mai mulţi decât sunteţi în sală. Vă rugăm să vă invitaţi oamenii dacă vreţi să faceţi şedinţa, aţi văzut că votul trecut eraţi 66 de persoane pentru dezbatere’, a mai spus Neacşu de la tribună, transmite Agerpres.
Roberta Anastase le-a cerut celor prezenţi în sala de plen să se concentreze asupra ordinii de zi a şedinţei. ‘Să nu exagerăm, sunt mult mai puţini, dar mult mai gălăgioşi. Noi încercăm să desfăşurăm lucrările, drept care vă rog să ne focalizăm pe ordinea de zi şi să încercăm să depăşim aceste momente care nu fac bine nici Puterii, nici Opoziţiei‘, a spus Roberta Anastase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult