Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Consiliul National al PSD

Consiliul National al PSD

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.

 

 

14.12 Miron Mitrea

 

Nu accept sa fiu omul nimanui”, a sustinut raspicat un alt aspirant la sefia PSD. “Folosirea lui Marian Vanghelie la nivel national pe post de purtator de cuvant al partidului la nivel national este o foarte mare greseala, ne face rau, chiar daca el este un foarte bun primar al sectorului 5”, a spus Mitrea fiind aplaudat de o parte a celor din sala. “Doi ani de zile am tinut trena PNL si, ziceam cu capul in jos, ca nu il sprijineam – a fost o minciuna pe care am fost atacati”, a punctat pesedistul inventarul greselilor actualei conduceri. “Am avut cele mai multe voturi, dar nu si cele mai multe mandate, printr-o lege pe care am facut-o noi”, a amintit Mitrea, insistand ca oameni valorosi, precum Sorin Oprescu, au fost dati afara din partid pentru ca a indraznit sa candideze impotriva lui Mircea Geoana.

13.44 Cristian Diaconescu 

“Stim foarte bine ce s-a intamplat la alegeri”, a afirmat candidatul la sefia PSD. El a creionat peisajul politic romanesc actual: “dreapta atotstapanitoare, PDL a parcelat tara”, “PNL s-a erijeazat in seful opozitiei”, iar “PSD nu se mai regaseste nicaieri”.

13.20 Adrian Nastase

„Toata lumea asteapta de la mine un raspuns. Da, candidez la presedintia partidului!”

12.50 Mircea Geoana 

“Nu va ascund ca am avut alaturi de voi toti (…) un sentiment de profunda dezamagire”, a marturisit Mircea Geoana, referindu-se la vizita nocturna la Sorin Ovidiu Vantu pentru care si-a cerut scuze de la toata lumea. Geoana a sugerat ca, in pofida deciziei Curtii Constitutionale, alegerile s-au fraudat. El a marturisit ca a fost pe punctul de a demisiona, dar a decis sa ramana pe pozitii. Seful PSD a pus punctul pe i: “Nu trebuie sa ne omoram liderii in momente de frustrare”.

 

 
 

12.35 Viorel Hrebenciuc

“Atmosfera este suficient de incarcata incat astazi sa ne apucam sa mai dezgropam o secure a războiului. Nu cred ca astăzi in partid avem nevoie de sange. Conflictele internecare au fost în 2004-2009 trebuie sa inceteze”, a decretat Viorel Hrebenciuc de la tribuna Consiliului National. El a insistat: “Trebuie sa discutam barbateste in interiorul partidului, fara a fi dusmani, doar adversari”.

 

12.30 A vorbit Valer Dorneanu, fostul presedintele al Camerei Deputatilor din vremea guvernarii PSD.

 

12.17 Victor Ponta a insistat ca PSD trebuie sa se implice puternic in dezbaterea privind revizuirea Constitutiei si a tinut sa remarce ca Romania s-a transformat in republica prezidentiala. “PSD trebuie sa aiba o pozitie fata de mandatul imperativ al parlamentarului”, a propus Ponta, sugerand ca aceasta ar fi o modalitate pentru ca social-democratii sa nu-si mai piarda parlamentarii. 

 

12.10 Iliescu: O situatie ucigatoare 

“Este foarte important sa vedem ce vrem, daca avem capacitatea sa facem o analiză de fond a ceea ce am facut pana acum, sa tragem concluziile necesare, sa definim bine situatia in care ne aflam si liniile directoare in care merge partidul. Si, pe aceasta baza, sa vedem care vor fi oamenii cei mai capabili sa o faca si cum o facem – intr-un cadru colegial adunand fortele si folosind integral capacitatea umana de care dispune partidul sau sa promovam misculatiile, miscarile subterane, competitia intre grupuri, grupuri de interese. Aceasta situatie este ucigatoare pentru un partid mai ales intr-un partid social-democrat”, a afirmat Ion Iliescu inaintea inceperii lucrarilor Consiliului National. 

 Consiliul National al Partidului Social Democrat se reuneste, joi, pentru a „bate in cuie” data Congresului extraordinar, stabilit de principiu pentru 20 februarie. Consiliul National va discuta si proiectul viitorului Statut PSD, care urmeaza sa fie aprobat de Congres. Reuniunea Consiliului National al PSD se anunta a fi una „fierbinte”, in conditiile in care in curand se va da „batalia” pe sefia partidului.  Potrivit Agerpres, asa cum a promis in campania electorala, presedintele PSD, Mircea Geoana, isi va depune mandatul la Congres. „imi depun mandatul in fata colegilor si acestia vor aprecia daca imi vor mai acorda un nou mandat”, a precizat Geoana dupa alegerile prezidentiale, atunci cand a anuntat ca va candida din nou la presedintia PSD.
Mircea Geoana nu se afla singur in cursa, sefia PSD fiind dorita si de alti lideri social-democrati, unii cu vechime mare in partid, precum Miron Mitrea sau Adrian Nastase.
Un alt candidat la presedintia partidului este fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, vicepresedinte al PSD, care este adeptul unei formule de echipa.
Cel mai recent anunt privind inscrierea in cursa pentru sefia partidului ii apartine lui Andrei Alexandru, fost purtator de cuvant al presedintelui Senatului Nicolae Vacaroiu.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult