Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cîțu: Ciucă le-a trimis liderilor de partide o propunere de armistițiu pentru susținerea unui guvern minoritar, pe perioadă determinată

Cîțu: Ciucă le-a trimis liderilor de partide o propunere de armistițiu pentru susținerea unui guvern minoritar, pe perioadă determinată

scris de Misu Andrei
73 Afisari

Președintele PNL și premierul interimar Florin Cîţu, a declarat marţi că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu în baza căruia să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată.

Florin Catu Foto: gov.ro

„Venim cu un element nou care sperăm să deblocheze situația. Azi, premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor un document, un armistițiu, prin care toate partidele vor susține acest guvern minoritar pe o perioadă limitată și vom susține în Parlament până trecem de această iarnă. Între timp avem timp să discutăm.

Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul interimar a menționat că documentul abia a fost trimis și încă nu au primit răspunsuri din partea liderilor politici.

Despre o posibilă intrare a PSD la guvernare, Cîţu a spus că „este un mesaj ciudat”.

„PSD a spus că nu vrea la guvernare, acum vrea să intre la guvernare, haideţi să nu ne mai jucăm cu viaţa românilor, gestionăm această criză sanitară şi apoi discutăm în primăvară. Nu au vrut să îşi asume guvernarea”, a comentat Cîţu.

El a arătat că un armistiţiu nu se face între prieteni ci între inamici.

Întrebat despre deciziile PNL care arată că nu vor negocia nici cu USR, nici cu PSD, Cîțu a răspuns: „Aceasta nu este o negociere, este un armistiţiu, pentru a avea această perioadă de două trei luni de zile. Până la urmă, suntem în această situație, cu un guvern minoritar, după ce PNL a făcut o concesie în faţa partidelor. Astăzi, nu avem nicio concesie din partea PSD şi USR, au rămas pe aceleaşi poziţii ca atunci când au votat moţiunea de cenzură, iar românii trebuie să ştie asta”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS