Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cîțu; În acest moment există o majoritate PSD-AUR-USR

Cîțu; În acest moment există o majoritate PSD-AUR-USR

scris de Misu Andrei
87 afisari

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune, după consultările de luni de la Palatul Cotroceni, că în acest moment partidul său nu are majoritate și astfel nu a înaintat la consultările cu președintele Klaus Iohannis o propunere de premier. Însă, acesta a precizat că atunci când liberalii vor forma o majoritate în jurul lor, vor propune un prim-ministru.

Florin Catu Foto: gov.ro

„În acest moment nu avem o majoritate și nu am avansat o propunere de premier. I-am spus președintelui că săptămâna trecută în Parlament s-a conturat și s-a votat și este clar o majoritate USR – AUR – PSD. Aceasta este deocamdată majoritatea la care ne uităm cu toții”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar reintra la guvernare cu USR, care l-a propus pe Dacian Cioloș premier, Cîțu a răspuns: „PNL are o decizie în Biroul Executiv foarte clară, care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva PNL, nu putem să mergem la guvernare cu USR”.

„Atunci când vom avea o majoritate, vom da și premierul și vom merge mai departe. O majoritate în jurul PNL este varianta pe care noi mergem”, a mai spus premierul demisionar.

Întrebat cât va mai dura până când va fi numit un guvern cu puteri depline, Florin Cîțu a afirmat: „În acest moment există o majoritate votată în Parlament, care s-a unit, PSD-USR-AUR. Cred că nu sunt atât de cinici încât să fi dat jos un guvern fără a veni cu o soluție. Vom încerca să facem altă majoritate”.

Acesta a spus că va avea negocieri pentru formarea unei majorități.

„Toate opțiunile sunt pe masă”, a mai adăugat Cîțu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS