Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ciucă: La viitoarele alegeri nu ne vom baza pe alţii

Ciucă: La viitoarele alegeri nu ne vom baza pe alţii

scris de Z.V.
59 Afisari

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, sâmbătă, că partidul pe care îl conduce va sta, la viitoarele alegeri, pe picioarele sale, nu se va baza pe alţii, nici pe partenerii de guvernare.

„În prezent, Partidul Naţional Liberal are de înfruntat trei mari provocări. Prima provocare ţine de gestionarea crizei şi schimbările unui mediu internaţional marcat de incertitudine. PNL a înţeles să-şi asume în acest context internaţional complicat un comportament (…) responsabil, în interesul românilor şi al României. A doua mare provocare ţine de felul în care vedem noi viitorul şi soluţiile pentru acest viitor. PNL are datoria să definească pe termen mediu şi lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanţele economice, politice şi instituţionale la peste 30 de ani de la Revoluţie, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăşi”, a scris Ciucă pe Facebook.
Acesta s-a referit şi la a treia provocare, arătând că aceasta îi priveşte pe membrii PNL.

„A treia provocare ne priveşte pe noi înşine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid şi ca mod de funcţionare. Avem nevoie de acest proces de reflecţie şi introspecţie pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită. La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alţii, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înţelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior. Prin prezenţa noastră la guvernare, prin acţiunile pe care le susţinem, noi ne adresăm societăţii româneşti în ansamblu. Vă invit să priviţi cu optimism spre viitor. ‘Prin noi înşine’ este un crez mai valabil ca oricând”, a mai scris acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult