Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ciucă: PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale

Ciucă: PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale

scris de C.P.
131 Afisari

PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, a subliniat, miercuri, preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, care a menţionat că această abordare nu se va schimba.

Foto: Guvernul României

„PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor, dar acum, când noi discutăm, nu se va schimba această abordare – PNL va avea propriul candidat”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

Întrebat despre faptul că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că îşi doreşte o alianţă politică a social-democraţilor cu PNL şi dacă ar fi posibil scenariul ca PSD să-l susţină pe el la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns că fiecare partid trebuie să-şi mobilizeze electoratul şi să aibă propriile opţiuni pentru a intra în alegerile următoare.

„Vă spun încă o dată pe cifre – dacă ne uităm la cifrele obţinute de către fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se motivează, se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de faţă, susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni şi argumente pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi în cele generale”, a transmis liderul PNL.

Legat de posibilitatea unui tandem Nicolae Ciucă preşedinte – Marcel Ciolacu premier în următorii ani, el a menţionat că, după alegeri, se va vedea opţiunea cetăţenilor şi trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament.

„După ce avem alegerile şi vedem care sunt din nou rezultatele şi opţiunea cetăţenilor români la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament şi, de asemenea, o majoritate care să formeze o coaliţie pentru a putea să guvernăm pe principiul stabilităţii în continuare. Aceşti aproape trei ani de zile au demonstrat că, atunci când o coaliţie are această majoritate, cum spuneam, consistentă, poate să asigure deciziile necesare ca ţara să treacă prin situaţii deosebite, prin situaţii de criză şi, aşa cum vedem perspectiva, cel puţin pe termen scurt, va fi nevoie în continuare de aceea stabilitate politică să putem să guvernăm”, a explicat Ciucă.

În opinia sa, coaliţia PSD – PNL poate funcţiona, chiar dacă va fi adversar cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

„Este vorba de o confruntare politică, sigur nu ne aşteptăm să fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasă în ceea ce priveşte guvernarea, iar, de partea cealaltă, aşa cum am făcut şi în campania la locale, vom merge pe aceeaşi linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decenţa pe care încercăm şi despre care vorbim şi trebuie să o generăm către fiecare dintre cetăţenii României”, a adăugat Nicolae Ciucă. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS