Acasa Actualitate-InternaPolitica interna „Coaliţia 322” adoptată de PDL. Sever Voinescu: „Nimeni nu este foarte fericit în PDL”

„Coaliţia 322” adoptată de PDL. Sever Voinescu: „Nimeni nu este foarte fericit în PDL”

scris de Ziua Veche
1 afisari

Blamata „Coalitie 322”, care a provocat suspendarea presedintelui Basescu, se muta bucata cu bucata la masa puterii, desi reprezentantii sai au fost catalogati in mai multe randuri drept „tradatori, care au pus la cale o lovitura de stat prin care au dorit sa ii umileasca pe romani”. Pedelistii sustin ca au fost obligati de conjunctura politica sa coabiteze cu acesti parlamentari pentru a asigura majoritatea necesara Guvernului, dar recunosc ca partidul pierde la capitolul imagine.

 

 

Incredibil este faptul ca premierul Emil Boc l-a nominalizat in fruntea Armatei pe Gabriel Oprea, chiar daca acesta a votat in Parlament pentru suspendarea sefului statului, dupa cum sustin cu tarie fostii sai colegi de partid. Cristian Diaconescu si Marian Sarbu sunt alte doua nume devenite „independente”, dupa ce au facut parte din monstruoasa „Coalitie 322”. Finul lui Miron Mitrea, Eugen Nicolicea, a fost in primavara lui 2007 mana dreapta a lui Dan Voiculescu, fiind o voce activa in Comisia comuna de ancheta a Parlamentului ca urmare a propunerii de suspendare din functie a presedintelui Romaniei. Social-democratii Munteanu Ioan, Soporan Vasile alaturi de liberalii Marian Dan si Campanu Liviu au trecut fie in grupul independentilor, fie direct la PDL cum este cazul lui Marian Dan.

 Acceptati cu greutate

  „Tentativa Guvernului Boc de a stabili echitate intre categoriile sociale si profesionale s-a lovit de reactia dura a celor 322”, explica anul trecut presedintele Traian Basescu motivul care a condus la caderea Guvernului in urma adoptarii motiunii de cenzura. In urma cu cateva zile, seful statului a tinut sa precizeze ca nu se afla in spatele grupului independentilor care au plecat din PSD si PNL. Chestionati pe marginea schimbarii de atitudine a PDL fata de dusmanul reprezentat de “322”, democrat-liberalii recunosc ca sunt prinsi la mijloc. “Trebuia sa gasim o solutie pentru sustinerea Guvernului in Parlament. Independentii ne sprijina, chiar daca nu ne plac fetele multora de acolo”, ne-a explicat un parlamentar PDL. “Exista o contradictie majora intre ce au facut acesti oameni in 2007 si ce fac acum, dar doar ei pot explica schimbarea de atitudine. PDL nu si-a schimbat atitudinea fata de “Coalitia 322”. Eu accept cu mare greutate aceasta colaborare. Sa stiti ca nimeni nu este foarte fericit in PDL, este doar o conjunctura politica deoarece PNL nu a vrut sa participe la guvernare”, ne-a declarat Sever Voinescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS