UPDATE ora 15,30- Fondul Monetar Internaţional (FMI) a transmis Guvernului că nu poate accepta pentru anul viitor o majorare a salariului minim pe economie mai mare de 650 lei, sub nivelul de minim 700 lei avansat în discuţii de reprezentanţii Executivului, au declarat agenţiei Mediafax surse participante la discuţii. Liderii coaliţiei au propus FMI, alături de scăderea contribuţiilor sociale de la 44% la 41% şi reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, şi creşterea salariului minim de la 600 la 700 de lei.
Potrivit surselor citate, experţii FMI au transmis însă Guvernului că nu poate accepta pentru anul viitor o creştere a salariului minim mai mare de 650 lei.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Coaliţia de guvernare i-a informat pe reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) că doreşte reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, împreună cu alte măsuri de relaxare fiscală, din anul 2011, însă FMI şi-a exprimat dezacordul faţă de aceste reduceri înainte de 2012, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
„Ei spun că o cotă unică de 12% ar avea efectele pe care le preconizăm noi. Nu pot să ne împiedice să luăm aceste măsuri, ei spun că nu putem să luăm măsurile decât anul viitor, pentru anul 2012. FMI ne cere să ne încadrăm în cifrele macroeconomice negociate”, a spus Borbely, citat de Agerpres, prezent la Parlament, la dezbaterea moţiunii de cenzură. Potrivit acestuia, pachetul de măsuri prezentat, de Coaliţie, reprezentanţilor FMI marţi seara cuprinde şi scăderea contribuţiilor sociale cu 3%. Referitor la salariul minim pe economie, Laszlo Borbely a arătat că reprezentanţii FMI au propus niveluri de până la 650-660 de lei, din anul 2011, însă Coaliţia a avansat cifre de peste 700 de lei.