Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Colonelul Nicolae Cornea este noul șef al IGSU

Colonelul Nicolae Cornea este noul șef al IGSU

scris de Z.V.
6 afisari

Colonelul Nicolae Cornea a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Colonelul Nicolae Cornea este noul șef al IGSU (foto:sursazilei.ro)

Cornea îl înlocuiește în funcție pe generalul de brigadă Ion Burlui, care și-a dat demisia miercuri, ca urmare a situației create după intervenția întârziată la locul accidentului aviatic din Munții Apuseni. Decizia de numire a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Miercuri, 23 ianuarie, înainte să-și dea demisia, Ion Burlui declara, potrivit Agerpres, că nu își impută nicio vină în cazul accidentului aviatic, dar că îl „doare sufletul” că incidentul s-a soldat cu victime și că nu așteaptă ca cineva să-i ceară demisia, pentru că și-o poate depune singur. Ulterior, a cerut eliberarea din funcție, iar printr-un comunicat de presă a susținut că s-a încercat interpretarea politică a unei misiuni operative.

„Consider că, din punct de vedere operațional, structurile proprii și-au făcut datoria potrivit competențelor, în condițiile date, dar așa cum ‚iarna nu-i ca vara’ și la munte nu este ca la câmpie. (…) Nicio acțiune practică, inclusiv o intervenție în situații de urgență, nu poate fi desfășurată în condiții de perfecțiune totală; nu există un sistem cu risc ‘0’ în funcționare”, a precizat Burlui. Înainte de numirea la conducerea IGSU, colonelul Nicolae Cornea îndeplinea funcția de prim adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Născut în 15 noiembrie 1967 în orașul Călimănești, județul Vâlcea, colonelul Nicolae Cornea a absolvit în anul 1993 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ București, ca șef de promoție, fiind și licențiat în drept, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ISU Vâlcea. În perioada 1992 — 2010 a activat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, numai în arma pompieri, începând cu Brigada de Pompieri a Capitalei (1993­1994), continuând cu Comandamentul Trupelor de Pompieri (1994­1995), iar din anul 1995 s-a alăturat Grupului de Pompieri ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, unitate militară în care a ocupat atât funcția de locțiitor al comandantului (1996­2004), cât și cea de comandant, în anul 2004. Din decembrie 2004, după constituirea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, ca urmare a unificării celor două arme din cadrul ministerului — pompierii și protecția civilă—, colonelul Nicolae Cornea a devenit prim adjunctul inspectorului șef al ISU Vâlcea.

1 comentariu

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 24-01-2014 - 14:54

Isi pune cineva intrebarea, de ce a lipsit 2 zile Ponta din Romania imediat dupa accidentul din Apuseni ? Pentru doua zile Ponta nu a mai fost prezent la nici o televiziune sa ne minta cu exagerarile lui.

Poate cineva sa raspunda, bineinteles daca este onest si nu antenizat pina la maduva, de ce RECLAMA cu oierul Ghita, cel cu care a petrecut Ponta Craciunul si s-a pozat pe gacebook nu a mai aparut de dupa accidentul aviatic din Apuseni la nici o televiziune? In acea reclama mizerabila, acel paranoic de Ghita se lauda cu telefonul lui „smart” ca-l foloseste oriune pe virful muntelui si de-acolo comunica pe facebook ! OHA. Reclama MINTEA, asa cum minte si Ponta, prietenul oierului Ghita, si a ciorditorului de alegeri, celalalt Ghita, cu asesoftul !

Poate sa raspunda cineva, bineinteles, daca este oneste si nu este antenizat pina la schizofrenie de ce neica Ponta, imediat dupa ce a iesit de la emisiunea de pe B1 de la madam Puscalau, s-a dus pe strada Culcerului, undeva in spatele b-dului 1 Mai la circiuma unde a stat si s-a handralit aproape 2 ore in timp ce acei nefericit din avionul prabusit mureau fara sperante ?

In ce tara traim ? Crede Ponta ca vreo doua capete cazute va face dreptate in acest accident aviatic ? De ce nu si-a dat el demisia, cind, de fapt toata Romania si toata planeta asta stie ca el este PRIMUL VINOVAT de moartea celor doi ? Intr-o tar anormala si civilizata, el ar fi fost primul care sa fi demisionat impreuna cu tot cabinetul lui de incompetenti, de nemernici, de ordinari, de analfabeti ! Da, daca am fi trait intr-o tara normala, dar, cum Romania nu va ajunge la acest deziderat nici in cinci mii de ani de-acum inainte, raminem acolo unde suntem, adica, pe la anii 1300, 1400.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult