Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Comisia Europeană: România a obținut portofoliul Dezvoltării Regionale

Comisia Europeană: România a obținut portofoliul Dezvoltării Regionale

scris de A.H.
5 afisari

Victor Ponta a anunțat că, în urma unor negocieri lungi şi complicate, a obţinut pentru România portofoliul Dezvoltării regionale din cadrul Comisiei Europene. Potrivit premierului, acesta este ”cel mai important portofoliu din CE”.

România a obținut portofoliul Dezvoltării Regionale.

România a obținut portofoliul Dezvoltării Regionale.

”În condiţiile în care România nu putea să păstreze agricultura, pentru că nicio ţară nu-şi va păstra portofoliul avut anterior, eu am obţinut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din CE pentru noi – sigur, alte ţări au alte opţiuni – dar Dezvoltarea regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune şi structurale în perioada 2014-2019 ”, a spus Ponta.

El a arătat că, din acest punct de vedere, toţi oamenii ”cu mintea la ei”, care ştiu ce înseamnă Comisia Europeană, au aplaudat faptul că România a obţinut cel mai bun portofoliu pe care şi l-ar fi putut dori, chiar dacă a avut probleme în trecut în absorbţia fondurilor europene.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidaţi ai României pentru un post de comisar să aibă discuţii doar cu europarlamentarul PSD Corina Creţu, chiar dacă prima opţiune a Bucureştiului a fost pentru Dacian Cioloş, potrivit unui surse europene.

Purtătorul de cuvânt al CE Natasha Bertaud a anunţat, miercuri, că discuţia dintre Jean-Claude Juncker şi candidatul român va avea loc joi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult