Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Comisia juridicǎ din Camera Deputaţilor a adoptat legea Lobby-ului

Comisia juridicǎ din Camera Deputaţilor a adoptat legea Lobby-ului

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a adoptat, ȋn seara de luni, 9 decembrie, proiectul de lege care stabileşte condiţiile desfăşurării activităţii de lobby.

Comisia juridicǎ a adoptat legea Lobby-ului

Preşedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, a declarat la finalul şedinţei Comisiei că au fost adoptate o serie de amendamente care vin să modifice iniţiativa deputatului PSD Constantin Niţă. „Trebuie să reglementăm foate clar această activitate de lobby, tocmai pentru a delimita într-un mod foarte clar activitatea de lobby, deci de reprezentare profesionistă, de o încercare cumva mascată de a realiza trafic de influenţă (…) Se fac precizări clare şi suplimentare că orice asemenea încercare din partea unui profesionist în lobby este sancţionată şi îi este interzis oricărui profesionist în lobby să promită sau să dea ceva unui funcţionar public pentru a obţine beneficii în dreptul lui sau al clientului său”, a declarat Ciucă, potrivit mediafax.

El a afirmat că toate contractele de lobby vor fi publicate într-un registru ţinut de Consiliul Naţional al Profesioniştilor în Lobby, astfel încât oricine va putea afla dacă cineva anume este lobby-ist şi are contract pentru reprezentarea unui terţ. Preşedintele Comisiei Juridice a precizat că în acest moment este menţionată activitatea de lobby în registrul ocupaţiilor, însă nu era reglementată.

Ciucă a menţionat că nu pot face lobby persoanele cu cazier, cele fără studii superioare, cu deficienţe mentale, dar şi persoanele care au o activitate la instituţia din care fac parte. El menţionat că un parlamentar sau un demnitar în activitatea sa nu poate face lobby decât dacă este vorba despre o activitate care nu are legătură cu domeniul său de activitate. Preşedintele Comisiei Juridice a menţionat că activitatea de lobby ar fi de fapt o activitate de reprezentare a unei persoane sau un grup de persoane fizice sau juridice.

Bogdan Ciucă a mai precizat că activitatea de lobby nu va îngrădi cadrul legal actual al societăţilor de avocatură. „Pe lângă toate formele de reprezentare existente, mai dăm posibilitatea, pe lângă aceea ca tu, cetăţean simplu, să te reprezinţi la instituţiile abilitate, atunci când simţi nevoia să poţi apela la un profesionist care se specializează strict pe lobby(…) Pe piaţă ar putea să apară o alternativă, cine vrea apelează, cine nu, nu”, a mai explicat deputatul PC. Ciucă a susţinut că actul normativ urmează să fie votat marţi, 10 decembrie, în plenul Camerei Deputaţilor.

7 comentarii

Tache 10-12-2013 - 08:57

Din studiile de specialitate reiese faptul că atât cancerul portocaliu cât și ciuma roșie, febra galbenă și alte molime virulente, se tratează medical prin înlăturarea imediată a mafiei politico-economico-bancare trădătoare de neam și țară, scoaterea in afara legii a partidelor care au contribuit la distrugerea României in ultimii 24 de ani, condamnarea urgentă a tuturor grupurilor infracționale de mafioți politico-economico-bancari (făptuitori, rude, prieteni, colaboratori) la detenție pe viață și confiscarea INTEGRALĂ a averilor acestora.

Respingem ideea reintroducerii pedepsei cu moartea pentru aceste zeci de mii de scursuri mafiote bipede, de care avem nevoie pentru construcția canalului Dunăre-București.

Tache 10-12-2013 - 09:01

Cerem vehement, împreună cu întreg poporul, judecarea în regim de maximă urgență și cu proceduri simplificate a tuturor acelor politicieni și a complicilor acestora, care prin trădare de țară și/sau subminare a economiei naționale (Art. 155, Art. 165 din Codul Penal) au contribuit la distrugerea României în ultimii 24 DE ANI, condamnarea tuturor celor vinovați la detenție pe viață și confiscarea INTEGRALĂ a averilor, atât cele din România cât și din afara țării !

jan dinu 10-12-2013 - 09:17

Vin’la mine sa-ti aprob ..
Cum sa-l faci pe roman- rob …
Tzara s-o i-o vinzi chiar – toata …
Ieftin – pe shpaga – legalizata !!
JD-USA
PS – TRaiasca – Bi$erika Crucii de Piatra … cu tradarea laolalta !!

jan dinu 10-12-2013 - 09:42

— Crucea Transilvaniei —
De-ash mai fi iar bun de lupta
Le-ash infige tzepe’n burta
La barboshi ortodocshi
Acesti tradatori jegoshi !!
Ei sunt marii impostori …
Lashi – partashi shi vinzatori
Prin cruci tzinute’n mAna …
Au distrus – Tzara Romana -!!!
JD-USA

Antibasistul 10-12-2013 - 11:02

DECI S-A LEGALIZAT CORUPȚIA, ca-n SUA?

Antibasistul 10-12-2013 - 14:16

Acum isi poate face de cap Gitenstein si cei ca el !

Tache 10-12-2013 - 11:27

Iluminarea intunecata

Democratia si „democratia progresista” sunt sinonime si inseparabile de expansiunea statului. In timp ce guverne de „extrema dreapta” au incercat cu rare ocazii sa opreasca momentan acest proces, reversul acestui proces este in afara posibilitatii democratice.

Deoarece castigarea alegerilor reprezinta intr-un mod covarsitor cumpararea voturilor, iar organismele de informare ale societatii (educatia si mass-media) nu sunt mai rezistente la spaga decat electoratul, un politician cumpatat este un politician incompetent, iar varianta democratica a darwinismului il elimina rapid din baza genetica a societatii.

Aceasta este realitatea pe care stanga o aplauda, dreapta o accepta volens-nolens, iar libertarienii lupta impotriva ei fara nicio eficienta.

Pentru un reactionar, democratia nu este numai epuizata ci este chiar catastrofa finala. Sa fugi de ea este imperativul ultim. Reactionarul percepe massele active politic ca pe niste gloate irationale, percepe dinamica democratizarii ca fundamental degenerata : consolidarea sistematica, dusa la extrem, a viciilor individuale, a resentimentelor, a defectelor, pana ce acestea ating un nivel de criminalitate colectiva si coruptie sociala totala.

Politicianul democrat si electoratul sunt legati printr-un circuit de incitare reciproca, in care fiecare parte o duce pe cealalta catre extreme tot mai nerusinate ale huiduielii si canibalismului general, pana cand singura alternativa la participarea la procesul democratic este sa fii devorat total.

Agentii politici investiti cu autoritate temporara, de catre sistemul democratic muti-partinic, au o motivatie covarsitoare sa jefuiasca societatea intr-un mod cat mai rapid si cat mai total. Tot ceea ce omit sa fure sau tot ceea ce „lasa pe masa” va fi mostenit de catre succesorii politici, care nu numai ca nu sunt legati de vechii politicieni, dar le sunt chiar opozanti si deci vor utiliza toate resursele aflate la dispozitie in detrimentul inamicilor lor.

Tot ceea ce ramane dupa tine devine o arma in mainile dusmanilor tai. Este mai bine sa distrugi ceea ce nu poti sa furi.

Din punctul de vedere al unui politician democrat, orice bine facut societatii, care nu poate fi posedat in interes personal sau nu poate fi atribuit meritelor proprii, este pur si simplu risipa si nu foloseste la nimic, in timp ce si cea mai mare nenorocire sociala, daca poate fi atribuita unei administratii precedente sau poate fi amanta pentru a fi mostenita de o administratie viitoare, atunci aceasta nenorocire devine in calculele sale o adevarata binecuvantare.

Progresul tehnico-economic pe termen lung si acumularea de capital cultural, care duc la progresul social, nu sunt in interesul nimanui. Din momentul in care democratia infloreste, toate acestea dispar.

Civilizatia, ca si proces, nu poate fi separata de diminuarea preferintei fata de timp (adica diminuarea preocuparii fata de prezent in comparatie cu preocuparea fata de viitor). Democratia, atat din punct de vedere teoretic cat si al evidentei istorice, mareste preferinta fata de timp, pana la punctul consumului compulsiv-nebunesc si de aceea atinge apropierea maxima fata de negarea civilizatiei, foarte aproape de prabusirea sociala instantanee in barbarism criminal.

In timp ce virusul democratic arde fibra societatii, obiceiuri acumulate cu mare greutate si atitudinea de a gandi cu anticipatie, in investitia prudentiala, umana si constructiva, sunt inlocuite cu consumerismul orgiastic si steril, cu incontinenta financiara si cu circul politic.

Economia de piata, bazata pe aceasta intelegere, nu este altceva decat strategia supravietuirii spontane, tesuta laolalta printre ruinele unei lumi devastate din punct de vedere politic.

Continuarea aici :

http://www.youtube.com/watch?v=s2zpcwAAf4g

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult