Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Comisia juridică a dat verdictul pentru Elena Udrea

Comisia juridică a dat verdictul pentru Elena Udrea

scris de B.C.R
4 afisari

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea, a anunțat președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

udrea20 de deputați au votat pentru aprobarea cererii, unul împotrivă, un deputat s-a abținut și un vot a fost anulat.

DNA a cerut începerea urmăririi penale față de Elena Udrea, deputat și fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul ministerului în perioada 2010 — 2012 pentru evenimentul Gala Bute.

Elena Udrea a afirmat miercuri că va cere colegilor deputați să dea aviz favorabil cererii DNA pentru încuviințarea începerii urmăririi sale penale.

„Nici într-un caz nu o să mă dezic de susținerea pe care am avut-o 10 ani pentru independența justiției și pentru o justiție care să funcționeze în cazul tuturor, indiferent că vorbim de miniștri, foști miniștri, parlamentari.

Deci voi cere colegilor din Comisia juridică să facă ceea ce trebuie să facă în orice situație ca aceasta, să dea aviz favorabil, astfel încât cererea DNA să primească în plen un vot pozitiv”, a afirmat, miercuri, Elena Udrea înaintea începerii ședinței Comisiei juridice în care se analizează cererea DNA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult