Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Comisia juridica Camera Deputatilor, aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor

Comisia juridica Camera Deputatilor, aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor

scris de A.B.
2 afisari

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat luni cererea DNA în cazul deputatului UDMR Marko Attila Gabor de încuviințare a reținerii și arestării preventive, într-un nou dosar penal.

Marko Attila Gabor

Marko Attila Gabor

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis joi ministrului Justiției cererea și referatul cauzei în baza cărora să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP.

”Cu privire la reţinere au fost 17 voturi pentru, un vot împotrivă, o abţinere şi un vot nul, iar cu privire la arestare au fost 16 voturi pentru arestare, unul împotrivă şi un vot nul”, a anunţat vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica.

El a spus că membrii comisiei nu au reuşit să discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocaţi, care au precizat că Marko Attila se află în Ungaria.

”Nu am reuşit să vorbim cu deputatul. Au venit în schimb reprezentanţii domniei sale, două doamne avocat. Mi-au spus în felul următor: dânsul e află în Ungaria, comunică cu Parchetul prin avocaţi şi cu avocaţii comunică prin e-mail. Are un mesaj că nu se sustrage reţinerii sau arestării, pentru că vrea să-şi dovedească nevinovăţia. Prin urmare, bănuiesc, că la Parchetul de pe lângă ICCJ atunci când se va face cererea DNA de arestare, va merge doamna avocat, însoţită de asistentă şi îi va susţine cauza”, a mai spus Nica.

El a adăugat că membrii Comisiei juridice au trimis comunicarea privind discutarea în comisie a cererii DNA la grupul parlamentar, la domiciliul şi adresa de e-mail comunicate la Cameră.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis, săptămâna trecută, la Comisia juridică a doua cerere de încuviinţare a arestării preventivă a deputatul UDMR Marko Attila, comisia având termen până luni pentru a întocmi raportul, iar plenul se va pronunţa, probabil, miercuri.

Secretarul BP al Camerei, Marcel Ciolacu a precizat că dosarul are 11 volume şi că Biroul Permanent de marţi va stabili, probabil, ca raportul comisiei să fie discutat în plenul de miercuri.

Camera Deputaţilor a mai votat în 2 decembrie o altă cerere a ministrului Justiţiei pentru arestarea preventivă a deputatului UDMR, în dosarul retrocedărilor ”Bica 2”, iar Marko Attila fiind plecat din ţară.

El a solicitat, printr-o scrisoare, la sfârşitul lunii februarie, să i se trimită dosarul, fiind în continuare plecat din ţară, însă conducerea Camerei Deputaţilor nu a făcut un demers în acest sens, pentru că nu avea atribuţii.

Procurorii DNA au cerut, săptămâna trecută, aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, în dosarul în care este implicat şi Horia Georgescu, fiind suspectat de abuz în serviciu privind acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult