Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Comparaţia cu Mussolini, motivul disputei dintre Băsescu şi Marga

Comparaţia cu Mussolini, motivul disputei dintre Băsescu şi Marga

scris de A.B.
9 afisari

Ceremonia de învestire a miniştrilor din Cabinetul Ponta nu a fost lipsită de evenimente. Peşedintele Băsescu i-a reproşat ministrului Andrei Marga că acesta la comparat cu Mussolini, apreciere care nu a fost pe placul preşedintelui.

marga

foto: salaj.transilvania.ro

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-i strângă mâna ministrului Marga după ce acesta a fost învestit în funcţie. Motivul, Traian Băsescu nu a fost încântat de analogia cu Mussolini pe care Marga a făcut-o într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV

 „Am făcut la un moment dat o analogie între măsurile luate în România şi cele luate de Mussolini, iar la audierea în comisiile parlamentare un parlamentar m-a întrebat cum va colabora cu preşedintele Băsescu. I-am răspuns acelui parlamentar că voi colabora cu şeful statului aşa cum pot colabora două persoane mature, care înţeleg lucrurile”, a explicat Andrei Marga.

Preşedintele a fost informat că eu aş fi zis că în fruntea României este Mussolini. Dar nu este aşa. Am spus că sunt nişte analogii. „Dacă acceptaţi, veţi fi informat exact, puteţi lua banda de acolo şi ne edificăm, i-a spus Marga preşedintelui.

Şi el după aceea a venit la mine şi a spus că vrea să lămurim lucrurile. I-am spus că, fără nicio problemă, le lămurim, fără resturi, a completat, pentru Mediafax, ministrul învestit..

Andrei Marga a mai precizat că preşedintele Băsescu şi-a exprimat dorinţa de a participa la preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Externe şi că l-a invitat pe şeful statului la ceremonia de la MAE.

„În legătură cu relaţia cu preşedintele, din partea mea va fi una constituţională. Vom respecta toţi Constituţia. Evident, nu suntem oameni necunoscuţi, am fost colegi în două guverne cu dânsul, ordinea de la şedinţele de guverne ne punea în mod fatal unul lângă altul. Am discutat de multe ori, nu e o problemă. I-am spus şi după instalare că şi-a luat consilieri care îl vor trimite într-un unghi mort, ceea ce s-a şi întâmplat. I-am mai spus că sunt greşite opţiunile şi în alte domenii”, a recunoscut Marga.

El a ţinut să sublinieze, încă o dată, că acea comparaţie pe care a făcut-o între Băsescu şi Mussolini nu înseamnă că a spus că preşedintele ar fi un cititor al operei dictatorului italian sau ar urma linia acestuia, ci doar că unele măsuri susţinute de şeful statului în contextul crizei sunt similare cu cele ale lui Mussolini.

3 comentarii

Ciu Huhu 09-05-2012 - 09:04

Marga a facut o comparatie reusita, corecta!

BULA 09-05-2012 - 10:00

Nici marga nu e mai braz. El a inceput distrugerea invatamantului romanesc. Este vinovatul principal in privinta asta.

Iar Basescu si Marga au fost colegi de guvern in perioada CDR-ului. Venirea la putere a CDR si a lui Emil Bonstantinescu (un basarabean care ne-a lasat fara Insula Serpilor) a insemnat inceperea distrugerii accelerate a economiei romanesti. Atunci s-au facut disponibilizari in masa si s-au daramat uzine si fabrici dotate cu echipament modern (IPRS-Baneasa, IMGB, etc).

Gasca din PDSR a pregatit demolarea industriei, prin legislatia creata, care a dus la blocajul financiar si incapacitatea intreprindelor de a-si continua activitatea. A fost o lucratura gandita de serviciile occidentate si pusa in practica de cozile de topor din tara.

Toata clasa politica de dupa ’89 este toxica si trebuie sa fie inlaturata.

Ciu Huhu 09-05-2012 - 13:52

Mussolinii dispretuia scoala si educatia, lafel Basescu, Mussolinii era inversunat adversar al Parlamentului bicameral, la fel e Basescu, Mussolinii a micsorat salariile cu 10%, Basescu le-a micsorat cu 25%, amindoi au incercat sa micsoreze pensile, amindoi s-au folosit de informatii de la sevicile secrete pentru a-si discredita adversarii politici!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult